Bejárta az internetet az a videó, amelyen a Subway gyorsétteremlánc egyik amerikai egységében egy alkalmazott egy kisgyermekkel a testéhez rögzítve végzi munkáját. A felvétel nagy vitát váltott ki a szülők között – írja az Independent.

A videó nagyot futott a TikTok-on, a november 6-i megosztás óta több mint kétmilliószor nézték meg. A felvétel egy Leslie Munoz nevű felhasználó készítette, aki a videón látható kisbaba édesanyja.

A nő elmondta, hogy korábban a Subway-ben dolgozott és sok barátra tett szert ottani munkája során, a videóban szereplő férfi pedig egy korábbi munkatársa. Munoz megkérte barátját, hogy vigyázzon kisfiára, miközben ő elmegy enni.

A videó alatt az egyedül álló, dolgozó szülők nyakába zúduló nehézségekre terelődött a beszélgetés. Többen támogatásukról biztosították az édesanyát, illetve a videóban szereplő barátját.

A hírek szerint a Subway nem biztosít fizetett szülési szabadságot alkalmazottainak, akiknek így fizetési nélküli szabadságra kell menniük, ám utána folytathatják a munkát az étteremláncnál.

Munoz azt mondta: bár nem ez volt a szándéka, de örül neki, hogy videónak köszönhetően ilyen fontos témakörben is elindult a diskurzus.

Tudja, mit tartalmaz a Subway tonhalkréme? Na, tonhalat állítólag nem sokat

Pert indítottak az itthon is népszerű szendvicsező ellen.