Celine Dion minden erejét arra fordítja, hogy legyőzze ritka neurológiai betegségét, de nővére szerint nagyon keveset lehet tenni a fájdalma enyhítésére. Claudette Dion a HELLO! Kanada című lapnak beszélt az énekesnő állapotáról, miután tavaly diagnosztizálták nála a ritka betegséget. 

Celine Dion begins world tour in her hometown
Fotó: AFP

A testvér szerint Celine Dion erős, és mindent megtesz a gyógyulásért, de a betegség rejtély még az orvosok számára is. „Görcsei vannak, ezeket pedig lehetetlen kordában tartani” – magyarázta Claudette Dion, aki hozzátette, hogy az énekesnő szinte minden éjszaka láb- vagy vádligörcs miatt nem tud rendesen aludni. A testvér úgy fogalmazott, hogy 

keveset tehetnek az énekesnő támogatásáért és a fájdalmai csillapításáért, de azon vannak, hogy az orvosok „megtalálják a gyógymódot erre a szörnyű betegségre”.

Celine Dion egy 2022. decemberi videóüzenetben jelentette be, hogy beteg. A Grammy-díjas énekesnő elmondta, hogy évek óta egészségi problémákkal küzd, ezért 2023-ról 2024-re halasztotta a Courage című világ körüli turnéját. 

A körút Budapestet is érintette volna. Az énekesnő az Instagram-oldalán jelentette be a hírt. Elmondta, hogy egy ritka neurológiai betegséget, az izomgörcs szindrómát diagnosztizálták nála, így nem tudja vállalni a fellépéseket.