Egy napon jelentette be a két legnagyobb szabadtéri koncerthelyszín az országban, hogy idén is számos koncertélménnyel várják a látogatókat: a Budapest Park tavaly több mint 700 ezer vendéget fogadott, idén pedig jó eséllyel felülmúlják ezt a számot. 

20240423 Budapest
Nyit a Budapest Park
Sajtótájékoztató

Fotó: Kallus György LUS
Világgazdaság VG
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A fővárosi helyszín 13. évada indult a hétvégén, a veszprémi Gyárkert kultúrpark pedig másodjára nyitja meg a kapuit, tavaly mintegy 150 ezer látogató vett részt az új szabadtéri helyszín programjain. Veszprém az idei évre 150 millió forintos keretet biztosít a koncerthelyszín üzemeltetésére.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere korábban úgy fogalmazott, hogy bár voltak más elképzelések a terület hasznosítására, a tavalyi nyár sikere megmutatta, hogy a veszprémiek mit szeretnének kezdeni az egykori bútorgyár területével, így 2026-ig biztosan működni fog a Gyárkert mint koncerthelyszín. Hozzátette, az önkormányzati támogatás által az is elérhető, hogy ne piaci árat kérjenek a belépőkért. Elmondta, hogy 

idén várhatóan a magyar zenei élet élvonalából áll majd össze a program, az árakat össze lehet hasonlítani a Budapest Parkkal, érezhető lesz a különbség a Gyárkert javára. 

A Világgazdaság megkeresésére a Budapest Park elmondta, hogy nem hiszik, hogy a veszprémi szabadtéri helyszínnek lesz elszívó hatása, ahová egyébként a Budapest Park szervezői is szívesen ellátogatnak. 

„Mi nem kapunk állami támogatást, mi a saját erőnkből csináljuk azt, amit csinálunk.

Olyan szempontból kalkulálok a helyszínnel, hogy én is szeretem az ottani programokat.

Nagyon sok sikert kívánunk nekik, de nekünk saját magunkkal kell most foglalkoznunk”

– fogalmazott lapunknak Rimóczi Imre, a Budapest Park művészeti és üzemeltetési vezetője.