A húsvéti nyulas és a virágos legókészletek mellett az eMAG 2024-es húsvét előtti forgalmát olyan mindennapi kategóriák vezetik, mint a mosó- és tisztítószerek, a szépségápolási és higiéniai termékek, valamint az üdítőitalok.

Copenhagen,,Denmark,August,16th,Lego,Flowers,On,Display,At,Lego
Húsvéti kosár: legóvirággal és tisztítószerekkel készülünk az ünnepre / Fotó: Shutterstock

A húsvét lesz a második karácsony, hiszen egyre többen ajándékoznak játékot a gyerekeknek az ünnep alkalmából. Az eMAG statisztikái szerint a legókészletek forgalma fellendült március vége előtt. Emellett a tavaszi nagytakarításhoz szükséges eszközök értékesítése is jókora forgalmat generált az elmúlt hetekben. 

A legó nagyon népszerű ajándék húsvétkor

Az eMAG által értékesített játékok között a közelgő ünnep előtti időszakban a húsvéthoz valamilyen módon kapcsolódó legóépítőszettek dominálnak: 

a legnépszerűbb a húsvéti nyulas legókészlet, de sokan rendeltek virágokká és növényekké összerakható szetteket is.

(Ezek néhány héttel korábban a nőnap kapcsán szintén ideális ajándéknak számítottak a felnőtteknek). Más tematikus legók (például a Star Wars vagy a Harry Potter) eladása a közelgő ünnep előtt kicsit visszaesett, de továbbra is a negyven legnépszerűbb termék között vannak ezek is. 

Ezzel szemben a Marketplace partnerkereskedőitől a vásárlók elsősorban olyan játékokat rendelnek, amelyek nem kifejezetten a húsvéthoz kapcsolódnak, mint például az okosgyurma, a játékautó, a játék orvosi eszközök vagy a Brawl Stars-meglepetésfigurák.

Ezek a jelenleg kapható legdrágább legószettek

A legó egy generációkon átívelő jelenség, amellyel kicsik és nagyok egyaránt szeretnek játszani. Azonban a legdrágább legószetteket nem feltétlenül játékra gyártják, sokkal inkább számítanak műalkotásoknak. Itt van a jelenleg kapható öt legértékesebb legókészlet.

 

Nagy mennyiségben vásároltak tisztítószereket húsvét előtt

Az eMAG közleményében azt írta, hogy sok vásárló készül arra, hogy formába hozza otthonát és önmagát is tavaszra: 

a húsvét előtti hetekben jócskán megnőtt mind a szépségápolással, mind a tisztítással kapcsolatos termékek értékesítése, akár az eMAG nyílt katalógusából, akár a Marketplace kiskereskedőknél. 

Az eMAG vásárlói körülbelül háromszor annyi tisztítószert rendeltek online, mint testápolási termékeket. Emellett elég sokan rendeltek húsvét előtt konyhai eszközöket is, nyilván az ünnepi sütésre és főzésre készülve. 

A tíz legtöbb tranzakciót lebonyolító kategória között a baba-mama kategória termékei, az állateledel és az italok is szerepelnek, hiszen az ilyen jellegű termékek könnyen átvehetők a legközelebbi easyboxból, a 700 magyarországi helyszín valamelyikéről. Fontos fejlemény, hogy idén 2024 márciusa óta a Sameday futárszolgálat szombatonként is kézbesíti a rendeléseket a csomagautomatákba. 

A legtöbb vásárló üdítőkkel készül az ünnepekre 

A megrendelt mennyiség alapján a legtöbb vásárló valamilyen szénsavmentes üdítőt, szörpöt vagy palackozott ásványvizet rendelt húsvét előtt, kisebb arányban szénsavas üdítőt – írta az eMAG. Tíz eladottból nyolc alkoholmentes ital volt, és csupán kettő szeszes ital – az utóbbiak közül pedig röviditalok és a borok a legnépszerűbbek.

Húsvét előtt a magyar vásárlók leginkább mosó- és tisztítószereket, kávét, tartós élelmiszereket és állateledeleket rendeltek a Marketplace-kiskereskedésekben, de a sütemények alapanyagai és az édességek is népszerűek voltak a vásárlók körében. 

Mindeközben természetesen más szezonális termékkategóriák értékesítése is élénkül az eMAG-nál: 

az elmúlt hetekben a kerti bútorok és felszerelések, a kerékpárok és az autós kiegészítők eladásai is élénkülni kezdtek.