Közélet

Hullanak az orosz parancsnoki fejek az ukrán előrenyomulás után

Az ukrán fegyveres csapatok ellentámadása és Oroszország megsemmisítő vereségei után ismét leváltották Oroszország fegyveres erőinek parancsnokait a nyugati katonai körzetben.

Az Orosz Föderáció Fegyveres Erői új parancsnokokat nevezett ki a nyugati katonai erők élére az ukrán csapatok által okozott sorozatos vereségek után – tudatta a Yahoo. A Nyugati Katonai Körzet vezetőit felmentették a parancsnokság alól. Ezt a döntést az ukrán csapatok előrenyomulását követően elszenvedett megsemmisítő orosz vereségek után hozták meg.

A Ukrainian fighter stands on the top of a tank in kharkiv on September 9, 2022, amid Russian invasion of Ukraine.
Ukrán katona áll egy harckocsi tetején Harkivban 2022. szeptember 9-én.
 Fotó: Juan Barretto / AFP

A leváltott vezető helyébe

Alekszandr Lapin altábornagy, a Központi Katonai Körzet parancsnoka lép.

A fő hírszerzési igazgatóság jelentése szerint Oroszország még fontolgatja, hogy Roman Berdnyikov altábornagy, aki korábban a Nyugati Katonai Körzetet vezette, továbbra is az orosz fegyveres csapatok kötelékében szolgáljon-e. Berdnyikovot 2022. augusztus 26-án nevezték ki az orosz fegyveres erők nyugati katonai körzetének parancsnoki posztjára, Szicsevoj altábornagy helyére.

Áttörtek az ukránok, már Izjumnál járnak, nagy orosz fiaskó készül

Az ukrán hadsereg az elmúlt napokban nagy ellentámadásba kezdett.

A Kreml szóvivője nem kommentálta a hírt – írja a TASZSZ hírügynökség. „Ezzel a védelmi minisztériumhoz kell fordulni” – mondta Dmitrij Peszkov.

Az orosz védelmi minisztérium szeptember 10-én közölte, hogy a Balakleja és Izjum térségében állomásozó orosz csapatokat átcsoportosították, hogy fokozzák az erőfeszítéseket Donyeck irányába.

Borítókép forrása: AFP

 

Dmitrij Peszkov orosz-ukrán háború
Kapcsolódó cikkek