Közélet

Valamit kifőzött együtt a Hezbollah, a Hamász és az Iszlám Dzsihád

A szervezetek azt vitatták meg, hogy mit kell tenniük a valódi győzelem érdekében.

A libanoni Hezbollah vezetője találkozott a Hamász és az Iszlám Dzsihád palesztin tagozatának vezetőivel, és megvitatták, hogy szövetségüknek mit kell tennie azért, hogy az ellenállás valódi győzelmet érjen el – közölte szerdán a Hezbollah.

Az izraeli libanoni határnál az Irán támogatását élvező Hezbollah és az izraeli hadsereg között mindennaposak a tűzharcok, mióta október 7-én a Hamász támadást indított Izraellel szemben.

Palestinian fighters from the armed wing of Hamas are taking part in a military parade in front of an Israeli military site to mark the anniversary of the 2014 war with Israel, near the border in the central Gaza Strip, on July 19, 2023. (Photo by Majdi Fathi/NurPhoto) (Photo by MAJDI FATHI / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Fotó: AFP

A találkozón a Hezbollah részéről Szajid Hasszán Naszrallah, a Hamász részéről a szervezet parancsnokhelyettese, Szaleh al-Aruri és az Iszlám Dzsihád főnöke, Ziad al-Nakhala  vett részt a közlemény szerint, mely nem árulta el, hogy arra hol került sor – írja a Reuters.

A tájékoztatás szerint értékelték a nemzetközi szereplők által felvett pozíciókat és azt is, hogy az ellenállás tengelyének mit kell tennie a győzelem érdekében. 

A felek megállapodtak az együttműködés folytatásáról is.

A Hezbollah szerdán arról is beszámolt, hogy két harcosa életét vesztette a harcokban, így már 40 főt vesztett az izraeli háború kitörése óta.

 

Iszlám Dzsihád izraeli háború Hezbollah Hamász
Kapcsolódó cikkek