Közélet

Civil áldozattal járó bombázást hajtottak végre az oroszok

Az orosz erők egy ukrán falut vettek célba, a kilőtt bombák miatt egy nő életét vesztette.

Az orosz erők szerdán két irányított légibombát lőttek ki Vilhuvatka falura Harkiv megye Kupjanszk kerületében. A támadásnak civil áldozata is volt – közölték a helyi tisztviselők.

Fotó: Oleg Szinegubov / Facebook

A támadás szerda kora délután történt. Az egyik bomba tüzet okozott egy helyi iskolában, és részben megsemmisítette azt – jelentette az Állami Sürgősségi Szolgálat. A mentők tájékoztatása szerint a tüzet közel három óra után sikerült eloltani – írja a The Kiyv Independent.

A másik bomba a falu lakónegyedét érte, a robbanásban egy 48 éves nő életét vesztette

– közölte az Állami Sürgősségi Szolgálat.

A támadásban egy bolt és legalább tíz ház megsérült. Vilkhuvatka kevesebb mint tíz kilométerre keletre fekszik az orosz határtól, és egyre jobban ki van téve a lehetséges támadásoknak, mióta Moszkva fokozta katonai műveleteit Kupjanszk térségében, a város elfoglalásának reményében – figyelmeztetett az ukrán hadsereg.

Nem csak az oroszok támadtak: a védelmi minisztérium szerint az ukránok hét alkalommal is megpróbáltak áttörni a fronton Donyecknél, de minden rohamot sikerült visszaverniük. Állításuk szerint majdnem ezer ukrán katonát öltek meg a harcokban, illetve a Nyugatról kapott fegyvereket is megsemmisítették.

 

oroszország ukrajna háború iskola légicsapás
Kapcsolódó cikkek