Közélet

Szégyenteljes a brüsszeli konferencia betiltása Orbán Balázs szerint

A miniszterelnök politikai igazgatója azonban felhívta a figyelmet a közelgő budapesti CPAC-re is. Orbán Balázs szerint a brüsszeli baloldal minden morális alapot elvesztett, hogy a jogállamiságról papoljon.

A brüsszeli baloldal szégyenletes módon viselkedett Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója szerint, amikor megpróbálta ellehetetleníteni a békés, professzorok, kutatók, európai parlamenti képviselők részvételével szervezett Nemzeti Konzervativizmus Konferenciát. Orbán Balázs szerint ezzel minden morális alapjukat is elvesztették, hogy valaha is jogállamiságról, emberi jogokról meg demokráciáról papoljanak.

ORBÁN Balázs
Orbán Balázs szerint szégyenteljes a konferencia betiltása / Fotó: Hegedüs Róbert / MTI

A politikai igazgató szerint ezzel szegénységi bizonyítványt állított ki magáról a brüsszeli baloldal, majd hozzátette: nagyon fontos, hogy Orbán Viktor miniszterelnök is tud beszélni az eseményen. Ugyanakkor úgy vélte: 

ezzel is bizonyságot adtak arról, hogy miért van szükség új vezetésre Brüsszelben.

Orbán Balázs azt is jelezte, hogy jogi eljárást indítanak a brüsszeli Saint-Josse-ten-Noode önkormányzat polgármesterének kedden kiadott végzése ellen, de mérlegelnek alternatív helyszíneket is. Ugyanakkor felidézte, hogy rengeteg nemzetközi vendéggel érkezik hamarosan Magyarországra a CPAC-konferencia.

Gál Kinga is megszólalt a betiltott konferenciáról

Miután Orbán Viktor miniszterelnök Mateusz Morawiecki korábbi lengyel miniszterelnökkel és Fabrice Leggerivel, az EU határvédelmi ügynöksége, a Frontex korábbi vezetőjével, a francia jobboldali Nemzeti Tömörülés (RN) párt listavezetőjével az Európai Parlamentben tartott nyilvános beszélgetést, Gál Kinga, a Fidesz uniós parlamenti képviselője is megszólalt.

A politikus szerint a Frontex szerepe átalakult, ma már nem megállítani, hanem menedzselni akarja az illegális migrációt. Mint mondta, ez a baj az Európai Parlamentben múlt héten elfogadott migrációs paktummal is, amely meghívót jelent az illegális bevándorlók számára.

Gál Kinga szerint azonban ezt 

a migrációs paktumot nem fogjuk végrehajtani, mert az szerinte veszélyeztetné az egész országot, a nemzeti érdekeinket.

A Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáról szólva pedig arról beszélt, hogy az a kommunista időket idézi . Mindez pedig 2024-ben az központjában, Brüsszelben történt, csak azért, mert a részvevők el akarják mondani, hogy fontosak nekik a nemzeti érdekek, a tagállami szuverenitás és a hagyományos keresztény értékek. 

 

 

EU Orbán Viktor Európai Parlament
Kapcsolódó cikkek