Pénz- és tőkepiac

Újabb csúcshódítás a BÉT-en

A Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe, a BUX 49 830,28 ponton, 0,17 százalékos pluszban zárt csütörtökön. A pesti parkett kilátásai továbbra is bíztatóak.

Bár az ötvenezres álomhatárt csak megízlelte, megtartani nem tudta a BUX csütörtökön, így is újabb rekord lett a nap végi záróérték. A pesti parketten a szerdai, 49 746 pontos csúcsdöntést követően csütörtökön a befektetők megerősítették a kedvező kilátásokat, egyúttal az index  54 ezer pontos célárát, amit, elemzők szerint legfeljebb a Mol és az OTP esetlegesen negatív meglepetést hozó gyorsjelentése törhetne meg.

A nagyobb mértékben a Richter papírjai drágultak, 0,6 százalékkal 8760 forintra, miközben mind a Mol, mind az OTP kisebb-nagyobb kilengések után az előző napi záróértékén landolt; előbbiért 2490, utóbbiért 16 500 forintot kértek a nap végén. A bankpapír forgalma csekély, mindössze 2,8 milliárd forint volt, míg a Mol részvényei 1,85 milliárd forint értékben cseréltek gazdát. 

A Magyar Telekom papírjai 0,12 százalékkal 422,5 forintra drágultak csütörtökön.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek elmondta, csütörtökön alapvetően pozitív hangulat volt a budapesti és a nemzetközi tőzsdéken egyaránt, a magyar tőzsdén a kereskedést kismértékű elmozdulások jellemezték a nap folyamán. Hozzátette, a befektetők a pénteki Mol gyorsjelentésre várnak, az olajipari papír árfolyama az elmúlt napokban nagymértékben emelkedett, csütörtökön napközben új éves csúcspn, 2530 forinton is adták-vették. 

Az OTP és a Magyar Telekom jövő héten teszi közzé gyorsjelentését, előtte óvatosak a befektetők, nem vesznek fel nagyobb pozíciókat.

A BUMIX 3948,67 ponton zárt csütörtökön, ez 15,10 pontos, 0,38 százalékos emelkedés a szerdai záráshoz viszonyítva.

Magyar Telekom OTP BÉT BUX Mol Richter Budapesti Értéktőzsde (BÉT)
Kapcsolódó cikkek