Pénz- és tőkepiac

Megtorpant a forint – izgalmas lehet a délután a tőzsdén

Szerdán szusszant egyet a BUX. Az OTP korrigál, de a Richterben azért maradt lendület, és a Mol is felpattant, míg a Telekom lustán oldalaz.

A keddi rekorddöntés után szerdán kissé ellaposodott a BUX index pályája, de a kora délutáni 0,18 százalékos mínuszt még nem nevezhetjük korrekciónak. Mindenesetre a pesti vezető indexe valamelyest alulteljesítette a 0,3 százalékkal feljebb kapaszkodó német DAX indexet. Ám a régiós versenytárs lengyel WIG index hasonlóan halvány mínuszban mozgott.

Budapest 2020.10.08.BÉT Budapesti Értéktőzsd
bux
Blue chipek gyorsjelentéseire vár a pesti piac / Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Keddi kitűnő formája után korrigált szerdán az OTP, s közel másfél százalékos mínusszal délután már a 18 350 forintos támaszt tesztelte a kurzus. A 18 370 forint közelében mozgott.  

Szerdán sem torpant meg a Richter, nekigyürkőzött a 9585 forintos ellenállásnak. Kora délután közel félszázalékos pluszban, 9515 forint közelében járt a jegyzés.  

A keddi korrekció után szerdán felpattant a Mol, s délután már a 3050 forintnál húzódó ellenállást tesztelte. Majdnem 1 százalékos pluszban, 3026 közelében jegyezték. 

A piac Nagy Márton bejelentésére vár az üzemanyagárakkal kapcsolatos döntésekről.

A Magyar Telekom változatlanul a 915–931 forintos tartományban mozog. Szerdán délután 924 forint közelében jegyezték.

Az OTP és a Mol piaca már a péntek hajnali gyorsjelentésekre vár, míg a Magyar Telekom befektetőinek mától utalják az osztalékot. A Richter árfolyamát pedig erősen támasztja a 30 százalékos ralit ígérő célár.

Az euró-forint jegyzése a 388–390-es támaszzónában ragadt, ahonnan egyelőre szerdán sem tudott kimozdulni. Kora délután 388,89 közelében jegyezték a kurzust. Az egész napos oldalazásban épp a sáv közepe táján. 

 

 

OTP forint mol
Kapcsolódó cikkek