Pénz- és tőkepiac

Harminc százalék feletti rali jöhet egy magyar részvénynél

Magas célárral kezdte meg a Richter részvényeinek követését a Patria Finance.

Rendkívül kedvezőek a Richter tőzsdei kilátásai a Patria Finance friss árfolyam-várakozása alapján. A K&H Értékpapír cseh anyavállalata 12 640 forintos célárral kezdte meg a hazai gyógyszergyártó társaság papírjainak követését, ami 33 százalékos ralit feltételez a következő 12 hónap során.

Budapest, 2023. március 12.
A Richter Gedeon Nyrt. gyógyszeripari cég logóját díszítő zászló az egyik épületénél Kőbányán, a Gyömrői úton. Eredetileg Richter Gedeon gyógyszervegyész 1901-ben megvásárolta Budapesten az Üllői úton a Sas patikát. A családi vállalat 1923-ban alakult részvénytársasággá. A második világháború után a gyárat államosították, nevét Kőbányai Gyógyszerárugyárra változtatták, azonban külföldön a Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Rt. cégnevet használták, ami később általánossá vált.
MTVA/Bizományosi: Róka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Magas célárral kezdte meg a Richter követését a Patria Finance / Fotó: Róka László

A jelentős felértékelődési lehetőség miatt vételre ajánlják a részvényt.

A Richter szélesebb körű elemzői megítélése is kifejezetten pozitív. A Bloomberg adatbázisában szereplő célárak konszenzusa 11 768 forint, ez alapján negyedével lehet alulértékelt a Tizenegy befektetési szolgáltató közül kilenc vételre ajánlja a Richter-papírt, további két tartási javaslat mellett.

A legmagasabbra, 13 400 forintra a Santander Biuro Maklierski taksálja a magyar blue chip részvényt, a legvisszafogottabb, 9435 forintos várakozással pedig a Wood & Company él jelenleg.

A Richter kurzusa 0,6 százalékkal ereszkedett a szerdai tőzsdei kereskedés első órájában, az év eleje óta pedig 7,6 százalékkal erősödött a jegyzés.

 

A gyógyszergyártó pár napja jelentette be, hogy ajánlatot tett és tárgyalásokat kezdett a Mithra Pharmaceuticals egyes belgiumi eszközeinek megvásárlásáról. A Richter jövő kedden, május 14-én teszi közzé első negyedéves jelentését.

 

részvény Patria Finance gyógyszergyártó Richter célár
Kapcsolódó cikkek