Telekommunikáció

Megbírságolta a Showder Klubot a luxemburgi médiahatóság

Hiba volt, hogy a 12-es korhatár-kategóriába sorolták a 16-os helyett.

A luxemburgi médiahatóság a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának kezdeményezésére ötezer eurós bírságot szabott ki az RTL II szolgáltatójára a Showder Klub egyik adásának szóhasználata és korhatár-besorolása miatt.

A luxemburgi társhatóság,

Az ALIA kiskorúakat és az emberi méltóságot védő rendelkezések megsértése miatt szabta ki a több mint másfélmillió forintnak megfelelő büntetést az RTL II műsorszolgáltatójára

a Showder Klub 2019. január 15-ei adása miatt – közölték.

Foto: Horst Galuschka Photo: Horst Galuschka/dpa/AFP

Kifejtették:

a műsorszám nyelvhasználata vulgáris volt, több szexuális tartalmú vagy szexuális beállítottságra utaló viccet tartalmazott, ezért 12-es korhatár-kategória helyett 16-osba kellett volna sorolni.

A BeleValóVilág powered by Big Brother című műsor 2018. november 11-ei adása miatt pedig megrovásban részesítették a szolgáltatót a vulgáris nyelvezet miatt; azt is – a 12-es helyett – 16-os korhatár-besorolással lehetett volna csak közreadni.

Közölték azt is, hogy

a Nyíregyházán is hallható Mustár Rádió szolgáltatóját negyvenezer forintra bírságolta a médiatanács,

amiért egy vizsgált júliusi adáshéten szerződéses vállalásaihoz képest kevesebb szöveget, magyar zenét, valamint a helyi közélettel foglalkozó, a helyi mindennapi életet segítő műsort és több ismétlést tett közzé.

A médiatanács e heti ülésén hozzájárult ahhoz, hogy a Karc FM Média Kft. a Kecskemét 97,7 MHz frekvencián két hónapos haladékkal, legkésőbb december 29-én kezdje meg közösségi adását – olvasható a közleményben.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek