Telekommunikáció

Zuckerberg is otthonról dolgozna

A Facebook minden dolgozója számára lehetővé tenné az otthoni munkavégzést – írja a Business Insider. Mindebből a vezérigazgató Mark Zuckerberg sem maradna ki, aki a következő év felében dolgozna otthonról.

A távoli munkavégzés nagyobb teret adott a hosszú távú gondolkodásra és segített abban, hogy több időt töltsek a családommal, ami boldogabbá és produktívabbá tett

– írja Zuckerbeg.

Ugyanakkor a vállalat 60 ezer dolgozójának engedélyt kell kérnie az otthoni munkavégzésre, anélkül heti legalább 3 napot az irodában kell tölteniük a dolgozóknak.

Fotó: Graeme JENNINGS / POOL / AFP

A vállalat egyébként csak szeptemberben nyitja újra irodáit, fele kapacitáson és a teljes nyitást csak októberre tervezi. A vállalat a távoli munkavégzés kapcsán megengedné az amerikai alkalmazottak számára, hogy Kanadából, míg az európai és közel-keleti dolgozók számára hogy Nagy-Britanniából dolgozzanak.

A távoli munka terjedése az irodapiacot is átalakíthatja, ám nem minden cég lelkes az ötlettől, mely biztonsági kihívásokkal is járhat és a vállalati kultúra továbbadását is megnehezítheti.

Ugyanakkor a dolgozók többsége a kutatások szerint hasonlóan gondolkodik mint Zuckerberg, a Microsoft egy kutatása szerint például az indiai dolgozók háromnegyede preferálja azt az irodai munkával szemben. Éppen ezért azok a cégek, melyek nem kínálják fel a hibrid munkavégzés lehetőségét akár versenyhátrányba is kerülhetnek a munkaerőpiacon.

home office Facebook Mark Zuckerberg otthoni munkavégzés
Kapcsolódó cikkek