Az OPPO okoseszköz-márka 2021. júliusában bejelentett OPPO A16s okostelefonja 2021. szeptember 27-től Magyarországon is megvásárolható. A készülék hivatalos megjelenésével a márkának már három okostelefonja, valamint három vezeték nélküli fülhallgató modellje érhető el a magyar piacon.

Az OPPO A16s vastagsága 8,4 mm, súlya pedig csupán 190 g. Kijelzője 6,52 hüvelykes. A hátlapon egy 13 megapixeles fő kamera, egy 2 megapixeles mélység (bokeh) kamera és egy 2 megapixeles makró kamera található. Az előlapi kamera 8 megapixeles. 

A készülék akkumulátorával akár 34 óra hívási idő vagy 21,02 óra Youtube videó lejátszás is elérhető, ami elegendő az intenzív használathoz ingázás, vagy hosszabb utazások alkalmával is. 

A készülékben beépített hőmérséklet-érzékelő figyeli a telefon hátlapjának hőmérsékletét töltés közben, és csökkenti a töltési áramot, ha a hőmérséklet túl magas. Az OPPO A16s USB-C típusú csatlakozóval rendelkezik a korábbi generációkban használt Micro-USB csatlakozó helyett. Vízzel vagy más folyadékkal való érintkezés esetén a készülék automatikus lekapcsolja az áramellátását, megakadályozva ezzel rövidzárlat okozta károsodásokat.

Az OPPO A16s nyolcmagos MediaTek Helio G35 (MT6765G) processzorral rendelkezik. Tárkapacitása 4 GB + 64 GB, bővítő kártyával akár 256 GB-ig növelhető. A telefon Magyarországon Pearl Blue (gyöngyház kék) színváltozatban kapható, a készülék IPX4 minősítésű (cseppálló) víz elleni védettséggel rendelkezik.