Nagy kijelző és megnövelt teljesítmény jellemzik a Samsung Galaxy Tab A sorozatának legújabb táblagépét, a Tab A8-at. A 10,5 colos kijelzővel rendelkező eszköz rendkívül keskeny kávát kapott, a 80 százalékos kijelző-test aránynak köszönhetően a készüléken minden korábbinál látványosabban jelennek meg a tartalmak, a négy Dolby Atmos hangszórónak köszönhetően pedig a hang is részletes és élethű lesz.

A Galaxy Tab A8 minden korábbi Tab A készüléknél nagyobb teljesítményt hoz magával. 

A CPU és GPU egységei egyaránt 10 százalékkal erősebbek lettek, így az eszköz is gyorsabbá vált, az alkalmazások pedig simábban, akadozás nélkül futnak. A 3 GB-os memóriával érkező Galaxy Tab A8 32 GB-os belső tárhelye microSD kártya segítségével akár 1 TB-ig bővíthető. A 7040 mAh kapacitású akkumulátornak és a 15 wattos gyorstöltésnek köszönhetően a felhasználók hosszú órákig dolgozhatnak, játszhatnak vagy streamelhetnek a készüléken anélkül, hogy a készüléknek töltésre volna szüksége.

Fotó: Samsung

Az egyszerűbb és hatékonyabb multitasking érdekében a képernyő felosztható, és egyszerre akár két alkalmazás is megnyitható.

Többablakos módban pedig akár egy újabb ablakban is elindíthatók az appok. Böngészés közben az aktuális ablakból a hivatkozások oldalra húzásával egyszerűen létrehozható az osztott képernyő.

A Galaxy Tab A8 8 megapixeles hátlapi kamerájával, 5 megapixeles előlapi kamerájával és az új Képernyőrögzítés funkcióval a diákok, tanárok és a gamerek sem maradnak le a fontos pillanatokról. Könnyedén készíthető tiszta, részletes videó a tananyagokról vagy prezentációkról, vagy akár az előadásunkról is készíthetünk felvételt úgy, hogy egyszerre rögzítjük a hangunkat és a kijelzőnkön látható tartalmat.