Az Xbox Game Passhoz hasonló, előfizetéses szolgáltatás létrehozásán dolgozhat a Sony a Bloomberg információi szerint. A japán cégnek már van két ilyen jellegű szolgáltatása, amelyek közül a PlayStation Plus az online többszereplős játékok többségéhez való hozzáféréshez szükséges, míg a PlayStation Now letölthető és streamelhető játékokat kínál. A hírügynökség értesülése szerint

a Sony most arra készül, hogy a két szolgáltatást összevonja, és várhatóan a PlayStation Plus márkanevet tartja majd meg, bár a projekt egyelőre Spartacus kódnév alatt fut.

Az új szolgáltatás keretében a Bloomberg közlése szerint háromféle ajánlat lesz majd elérhető. Az egyik a PlayStation Plusban már most megtalálható játékokat tartalmazza, a másik PS4-re és PS5-re készült játékokat kínál, míg a harmadik csomag kibővített demókkal, játékstreaminggel és klasszikus, PS1, PS2, PS3 és PSP játékokkal érkezik majd.

Fotó: AFP / Yelim Lee

A hírügynökség úgy tudja, hogy az új szolgáltatás jövő tavasszal indulhat el, és PlayStation 4 és PlayStation 5 játékkonzolokkal egyaránt használható lesz. 

A Bloomberg beszámolójából az is kiderült, hogy a Sony tervei között szerepel a felhőalapú játékszolgáltatások erősítése.

A japán társaság tavaly november 12-én kezdte forgalmazni új generációs játékkonzolját, a PlayStation 5-öt (PS5). A szeptemberben zárult negyedévben 3,3 milliót szállítottak le az eszközből, míg a debütálás óta összesen 13,4 millió került a kereskedőkhöz, azt azonban pontosan nem tudjuk, hogy ezekből mennyit vásároltak meg a fogyasztók. Figyelembe véve, hogy mekkora az érdeklődés a termék iránt, és akár fizikai üzletben, akár online elérhetővé válik egy-egy kisebb tétel, azt azonnal elkapkodják, ennek a mennyiségnek a túlnyomó része már valószínűleg a játékosoknál van.