állami

Kiemelt juttatást kapnak az állami szakértők

A nemzetbiztonsági ellenőrzést és a vagyonnyilatkozat-tételt is vállalniuk kell azoknak az állami pályázatértékelőknek, akik a szakértői névsor tagjaiként koordinálják az uniós támogatások sorsát.

Bérfejlesztés: egyedi ajánlatot dolgoznak ki a legnagyobb állami vállalatok

A kormány napirendben tartja a közüzemi bérfejlesztés kérdését, a legnagyobb állami vállalatokra - MÁV, Volán, Posta, állami tulajdonú vízmű cégek - egyedi ajánlatot dolgoztat ki, ennek előkészítő egyeztetési folyamata már megkezdődött - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) csütörtökön az MTI érdeklődésére.

Állami energiavállalatokat vizsgál az EU

EU-s vizsgálat indul az állami közműcégek kapcsán, ugyanis elképzelhető, hogy a nekik juttatott támogatások torzították a piaci viszonyokat és korlátozták a szabad versenyt - írja a portfolio.hu a politico.edu nyomán.

Nincs prémium az állami vezéreknek

Eltűntek a vezérigazgatói prémiumok az állami cégeknél, legalábbis tavaly sem a Posta, sem a Szerencsejáték Zrt., sem pedig a Magyar Turizmus Zrt. első embere nem kapott ilyen elismerést.

A nagyobb kórházak, egyetemek jó lehetőséget látnak a fizetős betegekben

Az Uzsoki utcai Kórházban idén indult pilot program nyomán került az érdeklődés középpontjába az „államiban magán” betegellátás, pedig már évek óta elérhető, például az egyetemi klinikákon. Főként a várólisták növekedésével, egyre nagyobb is az igény a magánellátásra

1848-ra emlékeztek

Katonai tiszteletadás és a Himnusz hangjai mellett, a közjogi méltóságok jelenlétében vonták fel a nemzeti lobogót az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 166. évfordulója alkalmából reggel a Parlamentnél, ahol megkezdődött a március 15-i állami ünnepségsorozat.

Brutális adósságnövekedés

Egy hónap alatt több mint 23 milliárd forinttal nőtt, ezzel október végére meghaladta a 120 milliárd forintot az állami intézmények adóssága. A napokban bejelentett részleges kórházkonszolidáció nagyjából az egészségügyi intézmények 60 napon túl lejárt számláinak kifizetésére elegendő.

Durván nő az állami szervek adóssága

Egyetlen hónap alatt egyharmadával nőtt, és április végén megközelítette a százmilliárd forintot az államháztartás központi alrendszerébe tartozó költségvetési szervek által jelentett tartozásállománya – derül ki az Államkincstár legfrissebb adataiból.

Orosz állami ingatlan panama - Már Putyin is beavatkozott

Az orosz rendőrség dokumentumokat, hárommillió rubelt, antik tárgyakat és ékszereket kobozott el Jevgenyina Vasziljevától, az orosz védelmi minisztérium ingatlankezelési főosztályának volt vezetőjétől a lakásán tartott házkutatás során - közölte Vlagyimir Markin, az orosz belügyminisztérium vizsgálóbizottságának szóvivője az ITAR-TASZSZ hírügynökséggel.

Monti megregulázná a Fiatot, de pénzt nem ad

Az olaszországi gyártókapacitás biztosítása érdekében a római kormány a Fiat hóna alá akar nyúlni az értékesítési válságban. Azt követően, hogy az olasz konszern csúcsvezetése a hét végén találkozott Rómában Mario Monti miniszterelnökkel, az ipari minisztérium bejelentette, hogy munkacsoportot hoz létre, hogy megvizsgálja, miként erősítheti a Fiat a termelékenységét és az exportkapacitását.
Világgazdaság Piactér