aranypiac

Egyre fényesebben tündököl az arany

Legutóbb 2012-ben volt ilyen szinteken az arany árfolyama. A raliban a nemesfém szilárd menedék­szerepe mellett meghatározó jelentőségű az alacsony hozamok miatt beáramló tőke is.

Érik a korrekció az arany piacán

Alig másfél hónap alatt száz dollárt emelkedett az arany unciánkénti ára az árutőzsdéken. Elemzők szerint most nagy az esélye az alacsonyabb árfolyamok visszatesztelésének.

Felfokozott hangulat az aranypiacon

Az amerikai tőzsdei korrekció kapcsán ismét a figyelem középpontjába kerülhet a befektetési arany, amely épp egy nagy rali után várja a még kedvezőbb folytatást.

Újra divatba jön az arany?

Esés után emelkedése váltott az arany. Az idén sok ingadozás megélt nemesfém árát az amerikai bizonytalanság és az indiai esküvők mozgatják.

Elhalasztják a skót aranybánya újranyitását

Az eredeti tervekkel szemben mégsem indítják újra a skóciai Cononish aranybányát a nemesfém piacán kialakult áresés miatt. Az arany ára ebben a hónapban 30 éve nem látott mértékben zuhant. A bánya újbóli működtetése még ezen az árszinten is megérné, de a befektetők további ingadozástól tartanak.

Kevesebb American Eagle fogyott

A tavalyi év utolsó hónapjában 76.000 uncia (31,1 gramm) arany és 1 635 000 uncia ezüst befektetési érmét értékesített az Egyesült Államok pénzverdéje.
Világgazdaság Piactér