átállás

Vasárnaptól indul az online számlázás

Az átállásban partnerként közreműködő vállalkozásokat nem éri joghátrány, ha az általuk használt számlázó-program esetleg még nem képes az online adatszolgáltatásra.

Segítséget kapnak a kkv-k az átálláshoz

Elindult a hazai kis- és közepes ipari vállalatok digitalizációját elősegítő, 2,35 milliárd forintos kerettel rendelkező, Ipar 4.0 mintaalkalmazások kialakítása című projekt.

Érdemes felhőbe költözniük a cégeknek

A vállalaton belüli a felhőre való átállás miatt nem csak a termelékenység nőhet, de amiatt az IT részlegek több magasabb hozzáadott értékű feladaton is dolgozhatnak általa.

Így álljunk át Windows 7-ről 10-re

A Windows 7 támogatása 2020 januárjában megszűnik, ami egyelőre távoli időpontnak tűnik, a migráció azonban mindig időt és energiát igényel, ezért érdemes előre tervezni.

Az IKEA leváltja a hagyományos izzókat

A LED olyan fényforrás, amely működéséhez 85%-kal kevesebb energiát igényel, mint a hagyományos izzók, és élettartama akár a 20 évet is eléri.

NAV: nem változott a kötelező online átállás határideje

Nem változott az elektronikus naplóval nem rendelkező pénztárgépek online pénztárgépre cserélésének határideje, ez a sajtóban megjelent hírekkel ellentétben a jogszabályi előírások szerint továbbra is 2013. augusztus 31. - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdai közleményében.

Az ország középső részén megszűnt az analóg földi tévéadás

Szerdán 12 óra 30 perckor a Kab-hegyi, a Széchenyi-hegyi, a győri, a szegedi és a szentesi tévéadók, valamint a hozzájuk kapcsolódó átjátszó adók befejezték az M1, az RTL Klub és a TV2 analóg adásainak közvetítését - tájékoztatta az MTI-t a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs igazgatósága.
Világgazdaság Piactér