A technikai átállás miatt részleges és teljes bankszünnapokat tart az MBH Bank Nyrt. szeptember 29-én, jövő pénteken 12:30 és az azt követő kedden, október 03-án 12:00 óra között, nem egybefüggően – tájékoztatta ügyfeleit a pénzintézet. 

20230603 BudapestMBH Bank Fotó. Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank többlépcsős egyesüléséből idén május 1-jén létrejött hitelintézet az egységes működés megteremtése és a minőségi ügyfélkiszolgálás érdekében egységesíti az informatikai rendszereit.  

Az informatikai átállás miatt az ötnapos időszakban a bank egyes szolgáltatásai leállhatnak, vagy rövid ideig kieshetnek.

Jelentős növekedés és kiugró eredmények az MBH Bankcsoportnál – interjú

A bevételek és a pénzügyi eredmények figyelemre méltó növekedése jellemezte az idei első fél évet az MBH Bankcsoportnál – mondta Krizsanovich Péter, az MBH Bank pénzügyi vezérigazgató-helyettese a Világgazdaságnak.

A lakossági és a vállalati ügyfelek ezen a linken tájékozódhatnak a leállások részleteiről. 
Az MBH Bank a közlése szerint csaknem kétmillió lakossági és vállalati ügyfelet szolgál ki, a legtöbb fiókja van Magyarországon, és több mint 9500 munkavállalót foglalkoztat. A banknál elhelyezett betétállomány meghaladja a 6400 milliárd forintot, míg a bruttó hitelállomány megközelíti az 5000 milliárdot, a bank összesített mérlegfőösszege 10 445 milliárd forint felett van, amivel az OTP Bank után hazánk második legnagyobb pénzintézete.