belföld

Okosan nyaral a magyar

Az Intrum legújabb Európai Fogyasztói Fizetési jelentése szerint figyelünk arra, hogy ne hitelből vagy kölcsönkért pénzből menjünk vakációra.

Jelentősen nőtt a belföldi turizmus

A Szállás.hu adatai szerint 13 százalék feletti volt a növekedés a belföldi turizmusban a második negyedévben az egy évvel korábbihoz képest.

A szálláshelyeknek nagyon megéri a négynapos húsvéti hétvége

A tavalyihoz képest már most 2,5-szer több vendég foglalt a belföldi szálláshelyekre az immár 4 napos húsvét alkalmából. A Szallas.hu adatai alapján minden 4. magyar SZÉP-kártyával egyenlítheti majd ki a számláját, melynek átlagos értéke 49 667 forint. A legtöbben Egerbe, Hajdúszoboszlóra, Budapestre, Gyulára és Siófokra látogatnak.

KSH: Egyre többet, de rövidebb időre utazunk külföldre

2016 III. negyedévében a Magyarországra tett külföldi utazások száma 9,3, a látogatók kiadásai 5,3 százalékkal nőttek 2015 azonos időszakához viszonyítva. A magyar lakosság külföldre tett utazásainak száma 7,7, az utazásokhoz kapcsolódó kiadások 16 százalékkal bővültek.

Jó szezont vár idén az idegenforgalom

Jó szezont vár idén az idegenforgalom az első negyedéves adatok alapján, a belföldi utazások is növekedést mutatnak - erről a Magyar Turizmus (MT) Zrt. marketing igazgatója beszélt ma az M1 hírcsatornán.

Felfutóban a belföldi turizmus

Az év első két hónapjában a magyarországi szállodákban a belföldi vendégéjszakák száma 10 százalékkal, a külföldieké 7,6 százalékkal volt nagyobb a múlt évinél - közölte a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége az MTI-vel.

Erre panaszkodik a nyaraló magyar

Nyakunkon a turistaszezon, és szerencsére a belföldi turizmus is évről évre élénkebb. Nem is csoda, hiszen van mire büszkének lennünk, és hazánkfiai is egyre inkább felismerik, hogy Magyarországon utazni jó. Noha kevesen is vitatkoznának azzal, hogy üdülni itthon is csodálatos dolog, a belföldön vakációzóktól azért hallhatunk vicces, megdöbbentő és meglehetősen extrém történeteket. Ezek közül gyűjtöttünk össze néhányat, íme!
Világgazdaság Piactér