bíróságok

A bíróságokon elkezdődött a nyomtatványok kora

Január elsején lépett hatályba az új polgári perrendtartásról szóló törvény, valamint a közigazgatási perrendtartásról szóló törvény, amelyek a beadványok benyújtására új szabályokat írnak elő.

Csaknem 20 milliárdból fejlesztették a bíróságokat

Az elmúlt három évben 15-20 milliárd forintot fordítottak a bíróságok tárgyi feltételeinek javítására - közölte az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke csütörtökön Debrecenben.

Lendületben a bíróságok

Sikeresnek tartja első évét az Országos Bírósági Hivatal élén, de inkább az egyre hatékonyabban dolgozó bírókat dicséri. Handó Tünde hangsúlyozza: evidencia a bírói függetlenség. Semmit nem csinálna másként, ahogyan azt az elmúlt egy évben tette, kudarcnak legfeljebb azt tekinti, hogy nem sikerült ingatlant találni az új kerületi bíróságoknak.

Sólyom eddigi lesúlyosabb kritikája - jön a Lex Polt

"Magyarország az európai demokráciák között marad az új alkotmány hatálya alatt is" - szögezi le Sólyom László a Heti Válasznak adott, teljes terjedelmében csütörtökön megjelenő interjújában. Mindazonáltal, az új alkotmánytervezet szerinte súlyos visszalépés a jelenlegihez képest, mérlege "menthetetlenül negatív".

Tavaly nőtt a bombariadók száma a bíróságokon

Nőtt a bombariadók és a bíróságok elleni erőszakos támadások száma a múlt esztendőben. E cselekmények egyre elvadultabb, erőszakos jelleget öltenek, állapította meg legutóbbi ülésén az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT).
1
Világgazdaság Piactér