BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Óriási tüntetés volt az izraeli fővárosban

Sok ezren tüntettek Tel-Avivban az izraeli jogrend megváltoztatásának terve ellen szombat este – jelentette a Haarec című újság hírportálja. A Habima, az Izraeli Nemzeti Színház előtti téren, Tel-Aviv központjában sok ezren gyűltek össze szombat este, hogy tiltakozzanak az igazságszolgáltatási rendszer megváltoztatásának Jarív Levin igazságügy miniszter által  szerda este bejelentett terve ellen.

A tüntető menet a színháztól a tel-avivi művészeti múzeum elé vonult, ahol beszédet mondott a bíróságok és az ügyészség erejét csökkentő változtatások ellen többek között Avi Chimi, az ügyvédi kamara elnöke, Ajman Ode, az arab Közös Lista pártszövetség vezetője és Naama Lazimi, a szociáldemokrata Munkapárt parlamenti képviselője. 

Azt üzenem Jarív Levinnek és barátainak, hogy nem engedjük, hogy diktatúrává változtasson bennünket. A reform, amelyről beszél, a demokrácia lerombolását, az emberi jogoknak, a bíróság függetlenségének és önöknek, a polgároknak a megsértése

– mondta Chimi. A demonstrációt számos izraeli civil szervezet rendezte, köztük békeszervezetek, valamint a Benjamin Netanjahu miniszterelnök távozását követelő aktivisták, többek közt a Fekete Zászló mozgalomból és a Crime Minister nevű szervezet soraiból.
Jarív Levin igazságügyi miniszter szerda esti sajtótájékoztatóján jelentette be az új Netanjahu-kormány terveit az izraeli jogrend módosítására, melynek célja az igazságszolgáltatási rendszer gyengítése és az alkotmánybíróságként is működő legfelsőbb bíróság jogköreinek csökkentése.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.