bokros

Bokros Lajos pártot alapított

Modern Magyarország Mozgalom párt (MoMa) néven új párt alapítását jelentette be Bokros Lajos, a Horn-kormány pénzügyminisztere, európai parlamenti képviselő.

Bokros: robbanó keverékké vált a devizahitelezés

Robbanó keverékké vált a devizahitelezés problémája Magyarországon - mondta Bokros Lajos, a Szabadság és Reform Intézet (SZRI) kuratóriumi elnöke, az intézet által Budapesten rendezett és a régió lakossági deviza hitelezésével foglalkozó csütörtöki konferenciát bevezető előadásában.

Bokros az önpusztító politikáról - Magyarországot leminősítés fenyegeti

A jövő évi költségvetésre vonatkozó előterjesztés pénteken folytatódott általános vitájában Bokros Lajos európai parlamenti képviselő azt képviselte, a büdzséjavaslatban túl sok a bizonytalanság, a növekedés és a hiánycél sem teljesíthető, a Fidesz viszont arra figyelmeztetett, hogy nem szabad Magyarország hitelét rontani külföldön.

Bokros kiállt a cukoripari privatizáció mellett

Kiállt a magyar cukorgyárak privatizációja mellett, azt szükségesnek tartotta Bokros Lajos, az egykori Állami Vagyon Ügynökség (ÁVÜ) igazgatótanácsának (IT) tagja, volt pénzügyminiszter pénteken Budapesten a cukoripar magánosítását vizsgáló országgyűlési bizottság előtt.

Soós Károly Attila: A kormány tőzsdézik az IMF hitellel

„Sem a hiány, sem az adósság nem nő a Mol-pakett megvásárlásától” címmel és lényegi tartalommal adott tegnap nyilatkozatot Fellegi Tamás miniszter úr a Világgazdaságnak a körülbelül 500 milliárd forintos kormányzati MOL-részvény-vásárlás kapcsán. A mondatban foglalt állítás mindkét része megkérdőjelezhető.

Fogyózik vagy anorexiás a büdzsé? - Mellár, Parragh, Bokros

A közgazdászok is sok bizonytalanságot látnak a gazdaság jövőbeni pályáját illetően. Bod Péter Ákos szerint a kétharmad inkább gátolja a gazdasági problémák kezelését, ebből a szempontból szerencsésebb lenne egy masszív, de sima többség.

Bokros: Nem látok bele Orbán boszorkánykonyhájába

A nyugdíj-ellenreform után nagyon sokan félnek attól, hogy ha komoly baj lesz, akkor a bankbetétek egy részét államosítani fogja a kormány – mondta a Figyelőnek adott interjújában Bokros Lajos.
Világgazdaság Piactér