Közélet

Fellegi és Bokros nyilvános vitán csap össze

A washingtoni székhelyű Transatlatic Academy honlapján már elérhető a pontos programja a Magyarországról szóló tematikus panelbeszélgetés-sorozatuknak.

A csütörtöki kerekasztal-beszélgetések névsorai tartalmaznak néhány érdekességet a belpolitika iránt érdeklődőknek: Fellegi Tamás, a hitelkeret-megállapodásért felelős tárcanélküli miniszter Bokros Lajos EP-képviselővel és Szapáry György nagykövettel ül egy asztalhoz, hogy megvitassák az ország gazdasági helyzetét. A moderátor Anders Aslund lesz a Peterson Institute-ból.

Az alkotmányos rendszerről, a fékek és ellensúlyok működéséről Halmai Gábor alkotmányjogász és Szájer József EP-képviselő vitázik majd, a beszélgetésen részt vesz Kim Lane Scheppele a Princeton egyetemről és Jakab András, a heidelbergi Max Planck Intézetből.

Koltay András a Médiatanácsot képviseli majd Paula Schriefer, a Freedom House illetékes alelnökével szemben, a moderátor Anne Nelson lesz a Columbia Egyetemről.

Fellegi Tamás emellett az előzetes közlések szerint mindemellett előadást tart közgazdászoknak és elemzőknek egy, az American Enterprise Institute által szervezett eseményen, valamint banki vezetőkkel is találkozik, továbbá nem hivatalos tárgyalásokat folytat az IMF képviselőivel is.

médiatanács Szapáry fellegi bokros Freedom House vita
Kapcsolódó cikkek