Colleen Bell

Kitüntetést kapott Colleen Bell

A Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjét adta át Colleen Bell távozó budapesti amerikai nagykövetnek Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten.

Vidéken boldogabbak az emberek, mint a városban

Elkészült Magyarország első boldogságtérképe, amelyből kiderült, hogy vidéken boldogabbak az emberek, mint a városban. Ha a megyei bontást nézzük, akkor pedig a legboldogabb megyék között van Vas, Zala, Veszprém, Komárom-Esztergom, a legboldogtalanabb Somogy, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén megye.

Ezek voltak a befektetők kedvencei

Nőtt az elmúlt évben a devizás befektetési alapok vagyona, főleg egy eurós ingatlanalapba szerelmesedtek bele a befektetők. A hozamok viszont nem voltak meggyőzőek az elmúlt évben.

Az amerikai nagykövet újabb üzenete Magyarországnak

Egy konferencián szólalt fel az amerikai nagykövet, aki, bár említett pozitív példákat, kritikával élt a Magyarországon tapasztalható korrupciós kockázatok miatt. Azt mondta, "nem döntéshozók rokonaival kellene versenyezniük az amerikai vállalatoknak", ha közbeszerzésen kívánnak indulni.

Olcsóbban kaphatnánk a gázt

Eshet a gáz nyugat-európaihoz viszonyított felára, ha pár kisebb fejlesztés megvalósul. A magyar–szlovák vezetéknek is köszönhető, hogy olcsóbban kapjuk az orosz energiahordozót.

Van terrorveszély Magyarországon

Terrorveszélyt is tártak fel a magyarországi illegális migrációval összefüggésben az érintett szolgálatok - számoltak be az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának keddi, zárt ülése után nyilatkozó képviselők.
Világgazdaság Piactér