Világgazdaság

Van terrorveszély Magyarországon

Terrorveszélyt is tártak fel a magyarországi illegális migrációval összefüggésben az érintett szolgálatok - számoltak be az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának keddi, zárt ülése után nyilatkozó képviselők.

A keddi ülésen mások mellett a Belügyminisztérium, a Terrorelhárítási Központ (TEK), az Alkotmányvédelmi Hivatal, a Nemzeti Védelmi Szolgálat képviselői adtak tájékoztatást a bizottság tagjainak az aktuális nemzetbiztonsági helyzetről.

Molnár Zsolt, a testület szocialista elnöke az ülés után azt mondta: az elhangzott tájékoztatók alapján semmi olyan információ nem áll rendelkezésre, amely Magyarország közvetlen terrorfenyegetettségére utalna.

Ugyanakkor vannak olyan információk, amelyek a Magyarországon tartózkodó, illetve az országon átutazók esetleges terrorszervezettel való kapcsolatára utalnak. Ezzel kapcsolatban a TEK és más szolgálatok végzik a dolgukat és megtesznek mindent Magyarország biztonsága érdekében - jelentette ki az MSZP-s politikus.

BÉT - Napi események Deutsche Bank Őszi ülésszak TEK OTP Colleen Bell közbeszerzések tech makroadatok Vállalati jelentések terrorveszélyA KSH jelenti Külföldi lapvélemények Orbán Viktor Nouriel Roubini Bűnügyek energetika gyógyszeripar A KSH jelenti repülés Reklám és Média makromutatók Élelmiszerpiac A munka világa fogyasztóvédelem Mol Európai Unió Fővárosi ügyek Egyesült Államok ingatlanpiac terror Adórendszer Magyarországon