Miután az elmúlt napokban körbejárta a hazai sajtót a hír, hogy egy magyar meleg pár béranya segítségével vállalt gyereket, ráadásul az Egyesült Államokba kellett utazniuk, sokakban felmerült annak a kérdése is, hogy milyen anyagi vonzatai vannak egy ilyen szolgáltatásnak.

ELLE Magyarország
Hannabelle, Hubert Hlatky-Schlichter, dr.Szegedi László
Fotó: ELLE Magyarország / Facebook

A pár végül Colleen Bell volt amerikai nagykövet segítségével Kaliforniában talált béranyát, és a Bors utánajárt, hogy ez mennyibe is kerül. A lap információi szerint egyáltalán nem olcsó mulatság béranya segítségével gyerekhez jutni, hiszen ez legalább 200 ezer dolláros költség, de könnyen lehet a duplája is.

Egy béranya költségei Kaliforniában
 

Ilyen esetekben az anya tulajdonképpen az inkubátor szerepét tölti be, és gondolhatnánk, hogy akkor ő kapja a pénz jórészét, de egyáltalán nem így van, a díj javát mindenféle ügynökök szerzik meg, rettentő drágák a szükséges vizsgálatok, és persze az ügyvédek is tartják a markukat.

A béranyabérlők katalógusból választhatják ki az alanyt. Ezen módszer révén választhatják meg a majdani gyermek külsejét – persze nem teljes biztonsággal, csak hozzávetőleg –, hiszen a gyermek anyja tulajdonságainak legalább egy részét örökli. A katalógus részleteket közöl az e célra megvásárolt női test megjelenéséről, iskolai végzettségéről, szellemi képességeiről és személyiségéről – írja a lap. 

Az ügynökségek mindig javasolják a vásárlóiknak, hogy tegyenek félre pénzt arra az esetre, ha nem várt fejlemény történik. Ha maguk erre nem képesek, bankokhoz irányítják őket, akik kész hitelcsomagokkal rendelkeznek erre a célra, akár a felvevő ingatlanjának elzálogosítása mellett – írja a Bors.