Éger István

Rendezni kell az állami és a magánszféra egészségügyi szolgáltatásainak viszonyát

Az egészségügyben megkezdett béremelést pozitívnak és folytatandónak értékelték azok a szakértők, akik megszólaltak az új kormány előtt álló feladatokról készülő összeállításunkban. „Jó cselekedetként” említették a Mérték (a Magyar Egészségügyi Rendszer Teljesítményértékelése) jelentését és a praxis­közösségek létrehozását. Teendőket is soroltak bőven.

Éger István: évi 600-700 milliárd forint hiányzik a magyar egészségügyből

Az emberi erőforrások minisztere már jelezte, hogy találkozna Éger Istvánnal, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnökével, aki a napokban nyílt levelet írt az orvosok béremelésével és garantált bérminimumával kapcsolatban. Előreláthatóan idén is több tízmilliárd forintos adósságot kell majd eltüntetni a kórházak kasszájából – mondta Éger István a Világgazdaságnak.

Legálisan követhetnek el bűncselekményt az orvosok

Júliustól vesztegetésnek minősülhet és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető a hálapénz elfogadása, mégis, a Magyar Kórházszövetség elnökének ismeretei szerint nincs az országban egyetlen kórházigazgató sem, aki azt ne engedné meg a dolgozóknak.

Növelné az orvoselvándorlást a kényszernyugdíj

Az orvosok döntő többsége szerint rontja a gyógyítás helyzetét, sőt az elvándorlást is fokozhatja az egészségügyiekre is kiterjesztett kényszernyugdíj – derül ki a Magyar Orvosi Kamara (MOK) online felméréséből.

Nem ússzák meg az orvosok: itt a díjemelés

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) országos küldöttközgyűlésén hosszas vita alakult ki a tagdíjemelés miatt - mondta Éger István, a MOK elnöke az MTI-nek, kifejtve: mivel az országos küldöttközgyűlésnek nincs döntési jogköre a tagdíj kérdésében, e tekintetben nem volt tétje a szombati napnak, januárban emelkedik a kamara tagdíj.

Rezidensek: ne legyen botrányos emelés

A magasabb tagdíjfizetés helyett inkább lemondaná az orvosi kamara lapját a Kasszaorvosi Szervezet, amely az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében azt írta, a jelenlegi helyzetben nem támogatják a kamarai tagdíjemelést.
Világgazdaság Piactér