gyakornok

A gyakornok nem ingyenmunkás

Van még mit tanulnia a Magyarországon működő vállalatoknak, ami a gyakornoki programokat és a nyári diákmunka megszervezését illeti. Kevés cégnél tudatosult az a tény, hogy a diákok nem olcsó ingyenmunkások, hanem közülük kerül majd ki a kollégák következő generációja. A törvényalkotónak is volna tennivalója.

A gyakornoki fizetés emelését kérik

A gyakornoki fizetés törvényi szintű emelését kezdeményezi négy szakszervezeti szövetség ifjúsági tagozata a szakmai gyakorlatok rendszerének felülvizsgálatával együtt.

Nyári diákmunkával átlagosan havi 50-60 ezer forintot kerestek

Ezen nyáron is nagy volt az igény a diákmunka iránt, ugyanakkor egyre népszerűbbek a gyakornoki programok is a fiatalok körében, akik a pénzkereseti lehetőségen túl a tapasztalatszerzés lehetőségét is meglátják a munkavállalásban - közölte a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (DiákÉSZ).

Állást keres? Erre számíthat most

Az álláskeresők közül a legnehezebb helyzetben a távmunkára, illetve logisztikai beszerzési pozícióra pályázók vannak, míg a legkisebb konkurenciával a mérnököknek, informatikusoknak és pénzügyeseknek kell számolniuk – derült ki a Jobinfo.hu állásszemléző oldal 2012. első negyedévére vonatkozó elemzéséből.
Világgazdaság Piactér