Hankó Zoltán

Hamarosan átalakul a gyógyszerészképzés

A Magyar Rektori Konferencia Orvos- és Egészségtudományi Bizottságán keresztül a Magyar Gyógyszerészi Kamara már letette a javaslatait az Innovációs és Technoló­giai Minisztérium asztalára a gyógyszerészképzés megújítására.

Gyógyszert is lehet majd árulni a kisboltokban

A falusi kisboltok támogatásáról szóló rendeletben kikötötték: azért, hogy a patikák forgalma ne csökkenjen, a boltosoknak a környező gyógyszertárból kell beszerezniük a vény nélkül kiadható termékeket.

Tovább nyílik a bérolló a patikákban

Nagyon elhúznak a klinikai és a kórházi gyógyszerészek bérei a jövő év januárjában életbe lépő egészségügyi szolgálati jogviszony miatt.

Tovább nyílik a bérolló a patikákban

Nagyon elhúznak a klinikai és a kórházi gyógyszerészek bérei a jövő év januárjában életbe lépő egészségügyi szolgálati jogviszony miatt. Egy 11–15 éve a pályán lévő gyógyszerész bruttó fizetése megközelíti az egymillió forintot, míg a közforgalmú gyógyszertárakban dolgozók bére nettó 400 ezer forint.

Formálódik a patika-tőkealap

A Hiventures már tételesen egyeztetett a gyógyszerészkamarával arról a programról, amely a patikusokat forráshoz segíti a tulajdonszerzéskor. Az idén szerényen, de tovább nő a hazai gyógyszertárak forgalma.

Gyógyszerészt is lasszóval kell fogni

Nem újdonság, hogy az elmúlt években a munkaerőhiány a gyógyszertárakat is elérte, így növekszik az igény a frissen végzett gyógyszerészekre.

A patikák is fizetik a kisker különadót

A gyógyszertárak csaknem felére vonatkozik a járványügyi alap feltöltését szolgáló kiskereskedelmi különadóról szóló rendelet – mondta a Világgazdaságnak a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke.
Világgazdaság Piactér