kastély

A kastély fejlődhet, az operaház újjáépülhet Fertődön

Folytatódik a fertőd-eszterházai Esterházy-kastély rekonstrukciója, az egykori eszterházai operaház újjáépítési lehetőségének vizsgálatára pedig bizottság jön létre. A vonatkozó kormányhatározatok a Magyar Közlöny hétfői számában olvashatók.

5,5 milliárdból újul meg a Festetics-kastély parkja Keszthelyen

Mintegy 5,5 milliárd forintos beruházással az eredeti tervek szerint állítják helyre a keszthelyi Festetics-kastély egykori parkját, az azt átszelő közút kiváltásával, de új funkciókkal és látványosságokkal is bővül a múzeumegyüttes.

Kastély akciós áron, felújítás százmilliókért

Két nappal a megbízás után, egyetlen helyszíni szemle alapján árazta be a szakértő az MNB által kiszemelt egykori IPOSZ-székházat – derült ki a Világgazdaságnak kiadott ingatlanszakértői anyagból.

Több tízmilliárd forintból újulnak meg a magyar várak

Megjelent a Nemzeti Kastély- és Várprogram turisztikai célú fejlesztéseinek felhívása 33 milliárd forintnyi keretösszeggel - mondta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

Így küzdenek a hazai kastélyszállók

Magyarországon a kastélyszállókat a hotelpiaci átlagnál jobban megviselte a válság, noha Nyugat-Európában ez a szegmens kifejezetten jól teljesített az elmúlt években. A hazai kastélyhotelek más-más stratégiával próbálják megtalálni a vendégkörüket: van, amelyik a wellness részlegének fejlesztésével próbál kitűnni, van, amelyik a történelmi hagyományokra helyezi a hangsúlyt, máshol pedig a csúcsgasztronómia áll a fókuszban.

Elkelt Amerika legdrágább zöld kastélya

Az üzleti világban az ultra luxussal felszerelt, meghökkentő lakóépületeiről, női körökben pedig szívdöglesztő kisugárzásáról elhíresült ingatlanmogul Frank McKinney, akit „rock ’n’ roll fejlesztőként” is emlegetnek, most igazán nagyot dobott: megépítette USA első ökokastélyát.

Eladják a Versailles kastélyt - Fotó

Amerika legnagyobb modern kastélyáért 100 millió dollárt kérnek Sylvester Stallone barátai, David és Jackie Siegel. A káprázatos építmény csak jövőre készül el, de már most minden LEG-et újra ír: Versailles az Egyesült Államok legnagyobb alapterületű, családi házként épülő ingatlana- kétszer akkora, mint a Fehér Ház-, és Florida legértékesebb lakóépülete.
Világgazdaság Piactér