Kiss Péter

20 százalékos nyugdíjcsökkenés vagy biztonság?

Az MSZP mai sajtótájékoztatóján azt állította, hogy a Fidesz-kormány a svéd nyugdíjmodellt vezetné be, és ezzel 20 százalékkal csökkennének az ellátások. A Fidesz viszont leszögezte: biztonságba helyezte az emberek nyugdíját.

FT: Elég lett volna csak befagyasztani a magánnyugdíj-pénzeket

A Financial Times szerint jobban tették volna az országok, akik átálltak a tőkefedezeti rendszerre, ha csak ideiglenesen függesztik fel a pénzek átutalását a magánpénztári rendszerbe, ugyanis hosszabb távon az államosítás (vagy a rendszer részleges felszámolása) komoly hátrányt okoz és visszalépést jelent.

Ha nem keresnek többen többet, nem lesz elég nyugdíjunk

Az MSZP kész volna "nem pártpolitikai alapon" megközelíteni a nyugdíjkérdést akkor, ha a kormányzat visszaállítaná a korábbi, "politikafüggetlen nyugdíjügyi kerekasztalt" - mondta Kiss Péter MSZP-s politikus a Duna Televízió Hattól nyolcig című műsorában.

Szaporodó csúcséttermek

Gyorsan bővül a kínálat – A hazai alapanyagpiacnak fel kellene nőnie az elvárásokhoz

Rekordot döntött az aranytermelésben Kína

Rekordot döntött a kínai aranytermelés 2009-ben, amikor is több mint 11 százalékos növekedéssel megközelítette a 314 tonnát - tájékoztatott a kínai arany szövetség.

Jól fogytak az LG tévék és mobilok

Az LG Electronics profitja csaknem 50 százalékkal növekedett a harmadik negyedévben a mobiltelefonok és televíziók eladásainak köszönhetően. Az elemzői várakozásokat felülmúló eredmény után a vállalat gyengébb negyedik negyedévre számít.
Világgazdaság Piactér