BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jól fogytak az LG tévék és mobilok

Az LG Electronics profitja csaknem 50 százalékkal növekedett a harmadik negyedévben a mobiltelefonok és televíziók eladásainak köszönhetően. Az elemzői várakozásokat felülmúló eredmény után a vállalat gyengébb negyedik negyedévre számít.

A cég a várakozásokat felülmúlva 733 millió dolláros profitot termelt a harmadik negyedévben. Az LCD televíziók eladásai rekordot döntve elérték a 4,01 milliót. A mobiltelefonok terén szintén rekord született: 31,6 millió készülék talált gazdára a július-szeptemberi időszakban.

Az LG harmadik a mobiltelefon piacon a Nokia és a Samsung mögött és most nem csak a jó eladási adatokból, de a koreai won gyengeségéből is profitálhat. A koreai fizetőeszköz gyengesége segítette a vállalat külföldi forgalmából keletkezett profitjának realizálását. Az elemzők az árfolyam mozgások terén optimistán nyilatkoztak az LG 2010-es évéről – tudósít a Reuters.

A KB Investments and Securities munkatársa szerint a következő év harmadik vagy negyedik negyedévére az LG jelentősen növelheti LED tévéinek eladását. A cég jelenleg a Sony-val harcol a második helyért az LCD televíziók piacán

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.