Világgazdaság

Jól fogytak az LG tévék és mobilok

Az LG Electronics profitja csaknem 50 százalékkal növekedett a harmadik negyedévben a mobiltelefonok és televíziók eladásainak köszönhetően. Az elemzői várakozásokat felülmúló eredmény után a vállalat gyengébb negyedik negyedévre számít.

A cég a várakozásokat felülmúlva 733 millió dolláros profitot termelt a harmadik negyedévben. Az LCD televíziók eladásai rekordot döntve elérték a 4,01 milliót. A mobiltelefonok terén szintén rekord született: 31,6 millió készülék talált gazdára a július-szeptemberi időszakban.

Az LG harmadik a mobiltelefon piacon a Nokia és a Samsung mögött és most nem csak a jó eladási adatokból, de a koreai won gyengeségéből is profitálhat. A koreai fizetőeszköz gyengesége segítette a vállalat külföldi forgalmából keletkezett profitjának realizálását. Az elemzők az árfolyam mozgások terén optimistán nyilatkoztak az LG 2010-es évéről – tudósít a Reuters.

A KB Investments and Securities munkatársa szerint a következő év harmadik vagy negyedik negyedévére az LG jelentősen növelheti LED tévéinek eladását. A cég jelenleg a Sony-val harcol a második helyért az LCD televíziók piacán

Autók NAV Deutsche Bank Pénzügyi és gazdasági válság PSZÁF Dominique Strauss-Kahn infrastruktúra-fejlesztés mobiltelefon provident KK - Főoldal jobb Bajnai Gordon OTP negyedév turizmus LED NMHH A szerkesztő ajánlja Cégjog orosz-ukrán gázvita Vállalati jelentések NFÜ Nyugdíjkérdés Magyarországon Költségvetés 2012-2013 forintárfolyam Orbán Viktor Omninvest LG influenza Kiss Péter autóipar lcd Főtáv eredményVállalati jelentések GKI EBRD General Motors Sanofi-Aventis A KSH jelenti McDonald's Kft. Parragh László Részvénypiacok Nestlé OMV Ausztria KPMG Google Inc. A szociális és adórendszer átalakítása MSZP-ügyek Sony Shell Hungary Zrt. A munka világa Kovács László Fúzió és akvizíció Microsoft Wall Street utazás Mol Európai Unió Mercedes-Benz biztosítás Békesi László BÉT Gazprom Orangeways
Kapcsolódó cikkek