konferencia

Minden országnak szüksége van a multikra

A nagy cégek egy egész ország gazdaságát meg tudják húzni, ezért az államok célja, hogy ezeket a vállalatokat bevonzzák – mondta Jánoskuti Levente, a McKinsey&Company partnere.

Kedvező helyzetben a hazai kkv-k

Egerszegi Ádám, a Takarékbank vezérigazgató-helyettese szerint a tartós gazdasági növekedés feltételei adottak, így kedvező a gazdasági környezet a kkv-k számára.

Néhány év múlva blokkláncon keresztül szavazhatunk

Közel tíz éve, 2008-ban közzétettek egy koncepciót, amire lehet úgy tekinteni, hogy egy válasz a gazdasági válságra, de lehet úgy is, mint egy új technikai forradalomra; ez volt a Bitcoin – jelentette ki Vidákovics Attila a Blockchaineum Konferencián.

A tudás átalakulásának pillanatát éljük

Az új generáció tájékozottságához a Pénziránytű Alapítvány két tankönyvet is készített – mondta Merényi Zsuzsanna, a Pénziránytű Alapítvány oktatási igazgatója a Világgazdaság konferenciáján.

Nyugdíj-dilemma: a járadékok felé terelnék az ügyfeleket

„Senki nem mondta, hogy a nyugdíjrendszernek 20 év múlva is ugyanígy kell kinéznie” – hangzott el a Világgazdaság „Megtakarítási trendek – Mit hozhat a jövő?” című konferenciájának nyugdíjakról szóló kerekasztal-beszélgetésén.

Világgazdaság Piactér