Megtévesztés

A Facebooknak és a Twitternek is fel kell lépnie a csalók ellen

Az Európai Bizottság és a tagállami fogyasztóvédelmi hatóságok arra kérik a közösségi médiát üzemeltető vállalatokat, hogy tartsák be az uniós fogyasztóvédelmi szabályokat a fogyasztók megtévesztésének visszaszorítása érdekében - közölte az uniós bizottság pénteken.

Reagált a UPC az Európai Bíróság ítéletére

Téves információ közlése akkor is megtévesztő kereskedelmi gyakorlatnak minősül, ha nem szándékos, egyetlen egyszer történik meg és mindössze egy ügyfelet érint – állapította meg az Európai Unió Bírósága egy a UPC Magyarországot érintő ügyben. Az eljárást a Kúria kezdeményezte, amelyhez a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság fordult, miután a Fővárosi Törvényszék visszavont egy a kábelszolgáltatóra kirótt bírságot.

Hivatalként próbálja meg lehúzni a cégeket egy kft.

Első ránézésre hivatalosnak tűnik az a levél, amit több száz, vagy akár több ezer cégnek is kipostázhatott a Magyar Kereskedelmi Nyilvántartási Intézet Kft., amely április 18-ig 24 ezer forint befizetését várja el a címzettektől.

Megtévesztette a fogyasztókat a Magyar Éremkibocsátó Intézet

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Magyar Éremkibocsátó Intézet Kft. megtévesztette a fogyasztókat a különböző érmék értékesítését népszerűsítő kampányában, ezért 100.000.000 Ft bírság megfizetésére kötelezte a vállalkozást.
Világgazdaság Piactér