nem teljesítő hitelek

Kiugró nyereséget ért el az MKB Bank

 Szigorú költséggazdálkodás mellett kiemelkedő eredménynövekedést ért el az MKB Bank a harmadik negyedévben. A pénzintézet sokat profitált a nem teljesítő hitelállomány leépítéséből is.

Csökkent a hazai bankok profitja

A hitelintézetek 172 milliárd forint adózás előtti nyereséget értek el az idén az első negyedévben, 9,8 százalékkal kevesebbet, mint egy éve.

A jegybank az ingatlanhitelezést segíti

A Magyar Nemzeti Bank ajánlást tett az ingatlanértékelés, a bankok magas arányú nem teljesítő hitelei, és a projekthitelek értékelésének kockázatai kapcsán.

Tovább tisztult a hitelportfólió

Tovább javult a hitelintézeti szektor portfóliójának minősége 2017-ben: a nem teljesítő hitelek aránya a teljes állományon belül 6,55 százalékot tett ki a 2016 végi 10 százalék után.

PSZÁF: Veszteséges a bankszektor és egyre többen nem fizetik a hitelt

Szeptemberben gyorsult a hitelintézeti szektor ügyfélhitel állományának csökkenése, miközben szerényen bővült a belföldi ügyfelek által elhelyezett betétállomány – közölte a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF). Szerintük lassan elérheti mélypontját a hitelintézetek hitelportfolió minősége: a harmadik negyedévben már nem nőtt a hitelintézetek késedelmes hiteleinek részaránya. A hitelintézeti szektor a harmadik negyedévben veszteséges volt, így az első háromnegyed éves eredményük is negatív. Kizárólag a szövetkezeti hitelintézetek tudtak az idén mindhárom negyedévben nyereséget termelni.
1
Világgazdaság Piactér