ökológia

A L’Oréal világmegváltó ötlete

A L’Oréal közzétette fenntarthatósági programjának éves jelentését. A „Sharing Beauty with All” program eredményei komoly előrelépést tükröznek.

Tabletekkel dolgoznának a jövő gazdái

A mezőgazdálkodás során elvégzendő feladatok komplexitása nem csupán a nagygazdálkodók, hanem a kisebb területet művelők mindennapos tevékenységei során is indokolja az intelligens feladatkiosztó megoldások alkalmazását: a magyar Digitális Agrár Stratégia megállapítása szerint a hazai agrárágazatban pusztán a modern informatikai eszközök alkalmazása 10-30 százalékos hatékonyságnövekedést eredményezhet.

Öko-csúcs Magyarországon

A világ legelismertebb ökológiai szakértői tartanak előadásokat Budapesten az ökológiai mezőgazdaság témakörében. A szerdán tartott Ökológiai Szakmapolitikai Csúcsot első alkalommal rendezik meg hazánkban.

ENSZ-megbízott: Bolygóügyi minisztert minden kormányba

A jelenlegi környezetvédelmi helyzetben minden nemzetállam kormányába ki kéne nevezni egy bolygóügyi minisztert, hogy a segítségükkel kidolgozzák a globális környezetvédelmi tervet mondta Brice Lalonde, az ENSZ Rio + 20 proramjának koordinátora a Budapesti Francia Intézetben a környezetvédelem hónapja című rendezvénysorozat szerdai megnyitóján.

Súlyos katasztrófára számítanak az amerikaiak

Friss amerikai közvélemény-kutatás szerint az amerikaiak úgy vélik, súlyos környezeti katasztrófát eredményez a környező régióban a Mexikó-öbölben felrobbant tengeri olajfúró helyszínén kifolyt nyersolaj. Az amerikaiak elégedetlenek mind a kormány, mind az üzemeltető British Petroleum kárelhárítási intézkedéseivel.
Világgazdaság Piactér