Közélet

Környezetbarátabbá válna az Electrolux

A cég közzétette 2017-es fenntarthatósági jelentését, amely szerint jelentősen csökkentené ökológiai lábnyomát.

A Párizsi Klímamegállapodás mellé állva az Electrolux Csoport az előző év eredményeinek ismertetése mellett új, hosszú távú célokat is megfogalmaz 2017-es fenntarthatósági jelentésében,

amelyek alapján szén-dioxid-kibocsátását 80 százalékkal csökkentené 2025-re.

Forrás: Electrolux

A csoport 2005-höz képest 59 százalékkal csökkentette tevékenysége (gyárai, raktárai és irodái) karbonlábnyomát.

A szén-dioxid-kibocsátás további csökkentése érdekében a csoport újra felülvizsgálja hosszú távú céljait. Olyan, tudományosan megalapozott célértékeket szeretne megállapítani, amelyek hozzájárulnak a Párizsi Klímamegállapodás célkitűzésének eléréséhez, hogy a globális hőmérséklet-emelkedés jóval 2 Celsius fok alatt maradjon.

Az Electrolux a fentiek mellett 2011 óta 15-szörösére növelte az újrahasznosított műanyagok felhasználását, amely 2017-ben elérte az 5600 tonnát. A társaság célja, hogy 2020-ra a felhasznált újrahasznosított műanyagok mennyiségét 20 ezer tonnára növelje.

Radikális forgatókönyvet ismertetett a Royal Dutch Shell a klímaváltozás megállítására. Az olajóriás szerint szerint a világnak 2070-re kellene elérnie a karbonsemleges állapotot, vagyis gyakorlatilag nullára csökkentenie a globális szén-dioxid-kibocsátást.

 

ökológia szén-dioxid klíma újrahasznosított műanyag Elektrolux
Kapcsolódó cikkek