olajipar

Továbbra is jó vétel lehet a Mol

Alacsonyabb célár mellett megerősítette a Mol-részvények vételi ajánlását a Raiffeisen, amely a járvány dacára kedvezőnek ítéli az olajcég kilátásait.

Szűk esztendők elé nézhet a Mol

Harmadával csökkentette a Mol célárát az Erste, és már csak tartásra javasolja az olajpapírt, osztalékra sem számít a tavalyi eredmény után.

Szűk esztendők elé nézhet a Mol

Harmadával csökkentette a Mol célárát az Erste, és már csak tartásra javasolja az olajpapírt, osztalékra sem számít a tavalyi eredmény után. Az olajár 2023-ra érheti el ismét a 60 dolláros hordónkénti szintet, a finomítói marzsok pedig még ennél is lassabban rendeződhetnek vissza.

Az olajipar vételi lehetőségeket kínál

Az olaj árfolyama ugyan az áprilisi szintekről helyreállt, a legnagyobb integrált olajtársaságok piaci kapitalizációja alacsony szinteken maradt.

Tovább korlátozzák az olaj kitermelését

A korábban májusra és júniusra eldöntött korlátozás visszafordította a fekete arany árának zuhanását, enyhítve a termelők szorongató költségvetési problémáin.

Csúszik a csúcs, zuhan az ár

Hivatalosan a technikai részletek egyeztetése miatt csúszik az OPEC+ termeléscsökkentésről szóló csúcsértekezlete, de a piacot ez nem nyugtatta meg.
Világgazdaság Piactér