részvénypiac

Háromszereplős a mezőny Prágában

Magas GDP- növekedés, kordában tartott infláció, hamarosan befejeződő kamatemelési ciklus és erősödési tendenciák a de­vizában Csehországban – jobbat aligha kívánhatnának a részvénybefektetők. Van azonban egy gond a prágai börzével: három papírra korlátozódik a kínálat.

Tovább hízhat a McDonald’s

Rövid távon ismét elérhető a nyolc hónapos csúcs, a 172 dolláros szint, és utána az idei maximumot, a 178 dollárt is célba veheti az árfolyam.

Lassan lecsillapodik a bika a parketten

Csütörtökön is folytatódott a részvénypiacok esése. A lapunknak nyilatkozó elemzők szerint ez még ugyan csak korrekció, de már látni a bikapiac végét is.

Lassan lecsillapodik a bika a parketten

Tegnap is folytatódott a részvénypiacok esése. A lapunknak nyilatkozó elemzők szerint ez még ugyan csak korrekció, de már látni a bikapiac végét is.

A piac tette zsebre az adócsökkentést

Az egyre hangosabb vészharangok ellenére töretlen az amerikai részvénypiac lendülete, noha szokatlanul magas a vállalati profitfigyelmeztetések száma.

A piac tette zsebre az adócsökkentést

Az egyre hangosabb vészharangok ellenére töretlen az amerikai részvénypiac lendülete, noha szokatlanul magas a vállalati profitfigyelmeztetések száma. A befektetőket az adócsökkentésből megvalósított részvény-visszavásárlások vonzzák.

Nincs fundamentális oka az árazásnak

Bár voltak az elmúlt hetekben emelkedési próbálkozások, de összességében a makrogazdasági teljesítmény fényében eléggé gyengén teljesít a hazai részvénypiac.

Merre tart az amerikai részvénypiac?

A tőkepiaci boomok nem tartanak hosszú ideig, általában a magasabb kamatok megjelenése véget vet az emelkedő periódusoknak – véli Martin Feldstein.
Világgazdaság Piactér