segélycsomag

Valódi harc folyik a munkahelyekért

Változatlanul nem tudnak megállapodni az amerikai demokraták és republikánusok az új segélycsomagról, amelynek az elfogadása akár szeptemberig is elhúzódhat.

Helyreállítás és Marshall-terv

A Marshall-terv a háború utáni éhínség és nélkülözés felszámolásával párhuzamosan az európai gazdaságok fenntartható újraépítésére irányult.

Az IMF szakértői hamarosan Ukrajnában tárgyalnak

Május végén Ukrajnában tárgyalnak a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szakértői a március közepén kötött hitelmegállapodás végrehajtásának első felülvizsgálata keretében - jelentette be szerdán az ukrán pénzügyminiszter a kormány ülésén.

Berlin enged: tovább önthetik a pénzt Görögországba

A német pénzügyminiszter kizárja annak lehetőségét, hogy Görögországban államcsőd következzék be. Ezzel közvetve arra utalt, hogy Németország kész részt vállalni egy Görögországnak szánt újabb segélycsomagból – írja a Die Presse.

Fellélegezhet Brüsszel és Berlin

Brüsszeli és berlini politikusok örömmel üdvözölték a görög parlamentnek a döntését arról, hogy jóváhagyja a kormány legújabb takarékossági csomagját - írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) keddi számában.

Miért önti tudatosan lyukas zsákba a pénzt az EU?

Az AP birtokában került jelentés szerint a görögországi helyzetről szóló uniós jelentés javasolja a következő hitelrészlet kifizetését, annak ellenére, hogy Athén nem teljesítette az elvárásokat és ez az összeg nem elég a csőd elkerüléséhez.
Világgazdaság Piactér