Török Ádám

Alacsony a potenciális növekedés

A magyar potenciális növekedés üteme alacsony lehet, mondta a Világgazdaságnak adott interjújában Török Ádám, a Magyar Tudományos Akadémia új főtitkára. A közgazdász szerint az oktatás mellett az egészségügyi rendszert is fejleszteni kellene, hiszen nem egy kisebb város népessége is súlyosan csökkenhet, ha tovább romlik a helyzet

Index: Kopits egy személyben lehet a Költségvetési Tanács

Hiba csúszott a Költségvetési Tanácsot érintő hétfőn elfogadott törvénybe – írja az Index. Az Orbán-kormány vissza akarta hívni a Költségvetési Tanács mindhárom mai vezetőjét, de pontatlanul szövegezték meg a hétfőn elfogadott törvényt. Így csak két tagot tudnak leváltani, az elnököt nem tudják visszahívni. Januártól így valójában két tanács lesz, ha az államfő aláírja és kihirdeti a törvényt.

Török Ádám: szakmai hiba a Költségvetési Tanács lefejezése

A Költségvetési Tanács alapos tanulmányozás után úgy gondolta, hogy a jövő évi költségvetési előirányzat tartható, és valószínűleg megfelel a szigorú három százalékos hiány mértékének, ám a következő években - 2012-2014-ben - lehetnek gondok a fenntarthatósággal - mondta Török Ádám akadémikus, a Költségvetési Tanács tagja Miskolcon egy előadáson, kedden.

Rendelet helyett egyeztetés

Hiába a törvényi lehetőség, az idén már aligha lesz valóság a könnyített gépjármű-finanszírozás. Nem tudni, még meddig tart az „egyeztetés” az érdekeltek között.

Pécsi vízmű, Sláger ügy – Mennyit veszíthet Magyarország?

Több olyan eset történt nemrég Magyarországon, amely miatt kilenc fejlett ország nagykövetsége közös levelet írt a kormánynak a külföldi befektetők aggodalmairól. Az ügyek fontosságát természetesen vitatják az érintett – vagy esetleg érintett – hazai politikai szereplők, ezért nehéz kibogozni, hogy mennyiben árthatnak Magyarország megítélésének a külföldi befektetők között – írja a Világgazdaságban Török Ádám akadémikus, egyetemi tanár.
1
Világgazdaság Piactér