zárjegy

Harmincezret fizethet, ha ilyen cigit szív

Az adózatlan dohánytermék birtokosa a lefoglaláson kívül minimum 30 ezer forint bírságra is számíthat – figyelmeztet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Kétéves zárjegybiznisz

Adó- és zárjegyek gyártására szóló szerződést nyert el a Biztonsági Nyomda.

Kinek árt a házi pálinka?

Az egyre népszerűbb prémium hungarikum tönkretételét, egészségügyi kockázatokat, adóelkerülést említ az egyik oldal. Felesleges szigor feloldását ígér a másik. A pálinka az idei kampány egyik slágertémája lett. A hivatalos adatok szerint egyre több pálinka készül bérfőzésben. Ez jelentheti azt, hogy egyre népszerűbb az ital, de utalhat az illegális előállítás visszaszorulására is. A Fidesz fenekestül felforgatná a rendszert.

"Cigarettának látszó tárgyakat" foglaltak le, nem is keveset

Várhatóan 23,5 millió forintos jövedéki bírságot sóznak a nyakába annak a csempésznek, akit tegnap Letenyénél fogtak a pénzügyőrök. Egy másik cigarettacsempész több mint 7 milliós bírságra számíthat – mondta a VG Online-nak Sipos Jenő, a vámszervezet szóvivője.

A napsütés marad, de sok minden változik

Több, a lakosságot és a vállalkozásokat érintő változás is életbe lép kedden, július elsejétől emelkedik a gáz ára, változnak a szocpol szabályok, csak elektronikus úton lehet a cégbejegyzést intézni, és a zárjegyeket elektronikusan is lehet igényelni.

Zárjegyek is igényelhetők elektronikusan júliustól

A zárjegyeket elektronikusan is lehet igényelni július 1-jétől, és a napi elszámolás is eljuttatható elektronikusan a vámhatósághoz, az erről szóló pénzügyminiszteri rendeletet alapján.
1
Világgazdaság Piactér