Testvériesen osztották el az illegális cigarettát maguk között azok az utazók, akiknek autóját a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az M1-es sztrádáról terelték le rutinellenőrzésre – közölte a


Fotó: NAV

Nagyméretű, színes villámzáras poliésztertáskákba, ruhák közé rejtve próbáltak többszáz doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát Németországba vinni, amikor fennakadtak a pénzügyőri mustrán. A bolgár kisbusz utasainak táskái hamar fennakadtak az ellenőrzésen, ketten, fejenként 220 doboz azonos márkájú illegális cigarettával, míg harmadik társuk 230 doboz füstölnivalóval töltötte meg ruhái tartalmát.

Az egyenruhások a több mint 1,6 millió forint értékű adózatlan dohányterméket lefoglalták. A három férfi több mint kétmillió forint bírságra számíthat és jövedéki törvénysértés miatt is felelniük kell.

Ahhoz, hogy a külföldi utazás felhőtlen legyen, érdemes tisztában lenni az utasforgalomra vonatkozó vám- és egyéb szabályokkal.

Nem sikerült tisztára mosni a mosószert – lecsapott a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal budapesti pénzügyi nyomozói több ezer tonna mosószerrel ügyeskedő elkövető felelősségre vonását kezdték meg az iparjogvédelmi jogok megsértése miatt, és egy börtön elől bujkáló nőt is megtaláltak.

A NAV fokozottan figyel az illegális cigarettákra: szeptember közepén több mint hatvan bőröndöt szimatolt át a hatóság négylábú munkatársa, amikor az egyik csomagnál jelzett. A török férfi poggyászában több mint ötszáz doboz zárjegy nélküli cigarettát talált Jázmin, a drogkereső kutya. A negyvenöt éves csempészt őrizetbe vették, és eljárást indítottak ellene.