Az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. és a Pénzjegynyomda Zrt. konzorciuma két évre szóló szerződést írt alá a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal (NAV) adó- és zárjegyek gyártására - közölte az ANY Biztonsági Nyomda szombaton a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A szerződés nettó értéke két évre mintegy 3,8 milliárd forint. A következő két évben az ANY Biztonsági Nyomda által vezetett konzorcium több százmillió zár-, és adójegyet szállít le. A jegyek mennyisége a megrendelői igényeknek megfelelően változhat.

Zsámboki Gábor, az ANY Biztonsági Nyomda vezérigazgatója a közleményben kiemelte: a társaság 18 éve gyártja a magyarországi zárjegyeket, és a két évtizedes együttműködés eredményeként sikerült kiszorítani a hamisítókat erről a területről.

Hozzátette, hogy a vállalat számos nemzetközi tenderen is eredményesen szerepelt, ennek eredményeként Budapesten készülnek egyebek közt az izlandi vezetői engedélyek, továbbá távoli afrikai országokban is az ANY Biztonsági Nyomda által gyártott festékek védik az útleveleket.