Közélet

Percek alatt akarta elégetni a több százezer csempészcigarettát

Elfogtak egy 39 éves újkenézi férfit, akinek a házában több mint 31 millió forint értékű csempészcigarettát talált a rendőrség és az adóhatóság, amelyet a hatóságok láttán megpróbált megsemmisíteni – írja a police.hu.

A két szervezet összehangolt akciójában bűncselekmény gyanúja miatt vizsgáltak át csütörtökön egy lakóházat. A ház melléképületében több mint 16 ezer doboz, mesterkartonokba és nejlonzsákba csomagolt, magyar adó- és zárjegy nélküli, feltehetően csempészett cigarettát találtak.

A férfit – aki az egyenruhások láttán megpróbálta felgyújtani a dohányárut – elfogták.

Fotó: police.hu

A Záhonyi-és a Barabási Határrendészeti Kirendeltség, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai összehangolt akció keretén belül bűncselekmény gyanúja miatt vizsgáltak át egy lakóházat Újkenézen 2021. június 17-én.

A rendőrök az alapos ellenőrzés során a lakóingatlanhoz tartozó melléképületben

több mint 16 ezer doboz, mesterkartonokba és nejlonzsákba csomagolt, magyar adó- és zárjegy nélküli, feltehetően árucsempészetből származó cigarettát találtak.

Fotó: police.hu

Az ingatlan tulajdonosa az egyenruhások láttán megpróbálta felgyújtani a dohányárut, de a rendőrök ebben megakadályozták és elfogták. A 39 éves férfit a harmincegymillió forintot meghaladó dohányáruval együtt átadták az eljárás lefolytatására illetékes Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak.

Több tízmilliós drogszállítmányon ült a csempész

A pénzügyőrök a csaknem 31 kilogramm, 75 millió forint feketepiaci értékű marihuánagyanús anyagot találtak az ülés alatt.

 

Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) megsemmisít csempész cigi bizonyíték doboz zárjegy ezer cigaretta felgyújt
Kapcsolódó cikkek