Friss híreink

A mobiltársaságok is jelentős hitelezők

A múlt év első kilenc hónapjában a hazai mobilszolgáltatók 18,3 milliárd forintnyi hitelt nyújtottak ügyfeleiknek, akik a pénz csaknem 80 százalékát közvetített szolgáltatásokra, parkolásra, autópálya-matrica vásárlására költötték.

Nehéz megúszni a tízszázalékos emelést

A kiskereskedelmi láncok példája azt mutatja, egy számjegyű béremeléssel nem lehet megtartani a meglévő munkaerőt. A cégek a béren kívüli juttatások körét is igyekeznek szélesíteni.

Tovább drágulnak az építőanyagok

Erős évet zárt az építőanyag-ipar tavaly, gyártóinak forgalma az előző évit is meghaladva, jellemzően 20 százalékkal nőtt. Az építőanyagok 2-10 százalékkal drágultak, az idén pedig 5-10 százalékkal tovább nőnek.

Kiadta a kormány a 2021-es fiskális tervét

Az államháztartás hiánya 1,2 százalékra, a maastrichti adósságráta pedig 62,7 százalékra csökkenhet három év alatt, a kormányhatározat megfelel a Pénzügyminisztérium decemberi prognózisában közölt számoknak.

Reneszánsz helyett elhúzódó agónia

Megállíthatatlanul csökken a szénbázisú áramtermelés az Egyesült Államokban, de ettől a levegő nem lesz tisztább: a szén-dioxid-kibocsátás negyedszázados mélypontjáról ismét felfelé vette az irányt.

Nagy változások előtt áll az EKB

Az euró­övezet központi bankjára számos kihívás vár az idén: vezető testülete szinte teljesen megújul, miközben kezelnie kell a gazdasági lassulást és a TLTRO programok kifutása következtében keletkező likviditás­hiányt.

Profitot hozhattak a SET-leányok

A SET Group leányvállalatai pozitív eredménnyel zárhatták 2018-at, ez alól csak a menedzsment-szolgáltatást kínáló vállalkozásuk lehet kivétel.

Kiemelt cél a digitalizáció felgyorsítása

A magyar mezőgazdaság kulcskérdése, hogy tudunk-e alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez például a digitalizációval, a versenyképesség növelésével, öntözésfejlesztéssel vagy a generációváltással – jelentette ki az Agromashexpo kiállítás megnyitóján Nagy István agrárminiszter.

Továbbra sem tudják ellátni a feldolgozókat a hazai termelők

Kevesebb sertéshúst exportált Magyarország 2018 első tíz hónapjában, mint egy évvel korábban, ráadásul alacsonyabb áron. A közeli piacokon nőttek az eladások, de nem tudták kompenzálni, hogy az Ázsiába irányuló export visszaesett az afrikai sertéspestis miatt.

Őrzik népszerűségüket az ingatlanalapok

A szabályozás megváltozása miatt a pénzpiaci alapok szerepe látványosan csökken az idén. A küszöbön álló monetáris szigorítás a kötvényalapok malmára hajthatja a vizet az ingatlanalapok rovására.

Megölte a méheket a gyógykészítmény

Fipronil szennyezés miatt megtiltotta az Oxxovar 5 százalékos oldat összes gyártási tételének forgalmazását, felhasználását és felhasználói szintig kivonta a terméket a piacról a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Már 40 centis hó van Kékestetőn

Országszerte alakult ki több centiméteres hóréteg szerdára Magyarországon, Kékestetőn 37 centiméteres a hó vastagsága.

Mérgező vegyületet találtak a pelenkákban

Potenciálisan mérgező anyagokat, köztük egy világszerte gyomirtóként használt vegyületet, glifozátot mutatott ki 23 pelenkafajtában egy francia vizsgálat.

Talajt és kapcsolatokat építenek Kínában

Egyedi technológiával segíti Kínában a környezeti kármentesítést egy hazai cég, amely a vonatkozó helyi szabályozás előkészítésében is részt vehet.

Gyengült a BUX

A BUX 0,35 százalékos csökkenéssel fejezte be a napot.

Nevet vált a Plotinus

Szerdai rendkívüli közgyűlésén új névről és több más fontos változásról döntöttek a tőzsdei cég tulajdonosai.

Egy hetes sztrájk kezdődik az Audinál

Az érdekképviselet eredménytelennek nyilvánította az eddigi tárgyalásokat, a 168 órás munkabeszüntetés alatt folytatják a megbeszéléseket.

Beckham egy angol fociklubba is beszállt

David Beckham csatlakozott korábbi – Class of '92 fantázianéven emelgetett – csapattársaihoz, és beszállt tulajdonosként a Salford City csapatába.

Hogyan tovább a forinterősödés után?

Nem meglepő a forint ereje, amelyre rásegített, hogy a piac eléggé shortos – véli Moró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető stratégája.

Repülőrajtot vett a lakáspiac

Január első három hetében egy lakásra 112 százalékkal több érdeklődő volt, mint a múlt év azonos időszakában.

Ma dönthet a főváros BKK-ügyben

A Fővárosi Közgyűlés várhatóan ma dönt arról, hogy Nemesdy Ervin váltsa Dabóczi Kálmánt a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatói posztján.

Félmilliárdba kerültek az egységcsomagok

A Sysmex Hungária Kft. és a Biosan Kft. nyerte az országos vastagbélrákszűrő program elindításához szükséges egységcsomag összeállítására kiírt tendert.
Világgazdaság Piactér