Friss híreink

Akár duplázódhat is az osztalék

Jelentősen nőhet az osztalékhozam a Master­plastnál. A társaság részvétele a Növekedési kötvényprogramban elemzők szerint támogatja az árfolyamot

Egyre nő a külföldi hallgatók száma

A külföldi állampolgárságú hallgatók száma és aránya folyamatosan nő. Az egyetemisták és főiskolások 16,5 százaléka érkezett más országból.

Már Viberen keresztül is lehet pénzt küldeni

Az innovációs nyitottság és a gazdasági fejlettség miatt vezette be Magyarországon a Viber az új pénzküldési szolgáltatását – mondta a Világgazdaságnak adott interjúban a Rakuten Viber globális pénzügyi igazgatója.

Mapei, ami a családban marad

Családi vállalkozásként indult, és lényegét tekintve az is maradt a több milliárd eurós forgalmú világcég, a Mapei.

Segít a piacra jutásban a Valor

Néhány éven belül piaci alapokra kívánja helyezni az életképes innovációkat a Valor Hungariae Zrt. vezérigazgatója, Lepsényi István, aki az idén kezdte meg munkáját az állami vállalatnál.

Negyvenéves lett a Brian élete

Több évfordulója is van idén a Monty Python társulatnak, egyrészt októberben volt ötven éve, hogy elindultak a BBC-n a Repülő Cirkusszal, másrészt most negyvenéves a Brian élete, amelynek a fő finanszírozója George Harrison, a Beatles tagja volt.

Van, ahol már csökken a munkaerőhiány

A munkaerőpiacon megjelent új hirdetések és az állásokra jelentkezések számai arra utalnak, hogy egyes szektorokban az eddig jellemző munkaerőhiány elkezdett csökkenni – derül ki a Profession.hu összeállításából.

Akár duplázódhat is az osztalék

Jelentősen nőhet az osztalékhozam a Master­plastnál. A társaság részvétele a Növekedési kötvényprogramban elemzők szerint támogatja az árfolyamot

Fontos, de törékeny megállapodást kötöttek

Szóbeli megállapodással zárult a múlt heti kínai–amerikai tárgyalási kör, de több részlet még kidolgozásra szorul. A kínai fél talán nincs olyan jó helyzetben, mint ahogy hangoztatja, már a belföldi befektetők is menekítik a pénzt külföldre.

Nagy nap a tőzsdén, felemás a bíróságon

Az idei év második legnagyobb árfolyam-emelkedését produkálták pénteken az OTP-részvények. Nem tisztult viszont a kép a bank romániai peres ügyében, ahol 200 millió euró a tét.

Fokozatosan fehéredik a gazdaság

Az elmúlt években meghozott intézkedések révén csökkent a magyarországi feketegazdaság, a költségvetés bevétele pedig rendre emelkedett.

A Brexitre és az amerikai megállapodásra várunk

A következő héten ismét a Brexit és az amerikai–kínai tárgyalások állnak majd a fókuszban. A várható amerikai makroadatokra is érdemes figyelni, mivel előre jelezhetik az októberi kamatdöntést.

Új főpolgármestere lesz Budapestnek

A választási iroda adatai szerint a szavazatok több mint 70 százalékos feldolgozottságánál Karácsony Gergely nagy előnnyel vezetett Tarlós István előtt. A fővárosi közgyűlésben úgy fest, hogy a FIDESZ-KDNP elveszíti eddigi többségét, míg a megyei közgyűlésekben taroltak a kormánypártok.

Véget ért a szavazás

Befejeződött az önkormányzati és nemzetiségi képviselők választása. A polgármester-választások eredményei lesznek meg a leghamarabb. Fél 7-ig a szavazásra jogosultak 47,2 százaléka járult az urnákhoz.

A volt ukrán főügyész mindent tagad

A volt ukrán főügyész kijelentette, hogy „soha semmilyen egyezséget nem kötött Giulianival, és soha nem akarta semmire rávenni”.
Világgazdaság Piactér