Friss híreink

Túlárazzák a globális kockázatokat

Londoni elemzők szerint a világgazdasági növekedés kilátásait terhelő kockázatok kétségtelenül növekedtek az idén, a piacok azonban túlárazzák a kockázati tényezőket.

Usain Bolt Ausztráliában futballozhat

A nyolcszoros olimpiai bajnok sprinter, Usain Bolt az ausztrál labdarúgó-bajnokságban szereplő Central Coast Marinershöz utazik hathetes próbajátékra.

Hamarabb kell leszedni a szőlőt

A megszokottnál jóval korábban, már augusztusban megkezdődhet a hagyományos szőlőfajták szüretelése Tokaj-Hegyalján.

4iG: az MNB jóváhagyta a vételi ajánlatot

A jegybank jóváhagyta a 4iG részvényeire vonatkozó kötelező vételi ajánlatot, a részvényesek erről július 19. és augusztus 21. között nyilatkozhatnak.

Boeinggel erősít keleti szomszédunk

A román Tarom állami légitársaság öt Boeing 737-MAX 8 típusú repülőgép megvásárlásáról írt alá szerződést az amerikai gyártóval.

Kína akkor is felemelkedik

A nemzetközi kereskedelemre három okból van szükség – véli Adair Turner, az Új Közgazdasági Gondolkodás Intézetének elnöke.

Tovább esik a BUX árfolyama

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe a mínusz 1,04 pontos nyitás után mérséklődött kedden kora délutánig.

Ha teheti kerülje el az M1-est

Összeütközött két kamion az M1-s autópályán, Ács térségében kedd délután, a forgalom csak a leállósávban haladhat, ezért torlódásra kell számítani.

Egyre több a köztartozásmentes adózó

Az elmúlt két évben több mint 27 ezer magánszemély és vállalkozás élt a lehetőséggel, és kérte felvételét a köztartozásmentes adózói adatbázisba.

Megállapodott az EU és Japán

A felek világos üzenetet küldtek, hogy kiállnak Donald Trump kereskedelempolitikája által szabadjára engedett protekcionizmus ellen.

Cégeket vásárolt a SET Group

Megtörtént az első akvizíció a SET Group értékmegőrző üzletágában, egyúttal elindították wellness- és gyógyszállóprojektjüket.

Sok pénzt hozott az adóreform

A világgazdaság kilátásait illető lelkesedés a vámháború kitörésével lohadni látszik, ám ez a pénzügyi szektor amerikai nagyágyúinak eredményén egyelőre nem hagyott nyomot.

Maximálják a záloghitelek késedelmi kamatát

A jegybank elvárja, hogy a zálogtárgyat futamidőn vagy türelmi időn belüli kiváltás esetén haladéktalanul, a türelmi időt követően pedig 5 munkanapon belül visszaadják az ügyfélnek.

Kínai piacnyitást szorgalmaz Donald Tusk

Az uniós vezetők Pekingben jelezték a kínai kormányfőnek, örömmel látják, hogy az ázsiai ország több nagyobb beruházásra is rábólintott.

Képes lenne a brit haderőnek szállítani az ANY

A személyes adatok kezelésére szakosodott cégek sokszor szembesülnek olyan tenderfeltételekkel, amelyek miatt nemzetbiztonsági szempontokból előnyt élveznek vagy kizárólagosságot szereznek a kiíró ország hazai vállalatai.

Orbán Viktor Izraelbe utazik

A kormányfő szerda délután Benjamin Netanjahu miniszterelnökkel és Reuven Rivlinnel, Izrael Állam elnökével is tárgyal.

Zuhan a Netflix árfolyama

Nem a megfelelő ütemben nő a szolgáltató felhasználóinak száma, ezért esik a vállalat árfolyama a New York-i tőzsdén. 

Beruháznak az agrárvállalkozások

Az állattartóknál különösen intenzív esztendőre számítanak, itt minden második gazdaság tervez a tavalyinál nagyobb értékű fejlesztést.

Lávakitörés zuhant egy turistahajóra

A Hawaii Nagy Szigetén tomboló Kilauea vulkán lávakitörése egy turistahajóra zuhant hétfőn. A helyi hatóságok szerint 23-an sérültek meg.

Tokaj-törvényt akar elérni a hegyközség

Elfogadta a tokaji borvidék fejlesztési stratégiáját a hegyközségi tanács. A megfogalmazott célok szerint több döntés születhetne meg helyben.

Hatalmas kereseti eltérések az országban

A pénzügyi szektorban 263 ezer forintos nettó kereseti különbség van az ország egyes területei között, de az egészségügyben is 110 ezer forint.

Cégeket vásárolt a SET Group

Megtörtént az első akvizíció a SET Group értékmegőrző üzletágában, egyúttal elindították wellness- és gyógyszállóprojektjüket – mondta Orbók Ádám, a társaság stratégiai igazgatója. 

Torinóban mindent felforgat a CR7-hatás

A 105 millió euróért klubot váltó Cristiano Ronaldo megszerzésével nemcsak a Juventus, de az olasz futball is profitálhat, tekintve, hogy személyével rengeteg új hirdető és szurkoló „költözhet” Torinóba.

Többet költ és okosan nyaral a magyar

A tavalyi adatok szerint a magyarok körében a külföldi célpontok népszerűbbek, de a belföldi vakációzás is felszálló ágban van. Egy friss felmérésből
az is kiderül, hogy inkább a saját kontónkra megyünk nyaralni, nem kölcsönpénzből.

Tovább koncentrálódik a kiskereskedelem

Az áruházláncok dominanciája és az e-kereskedelem szárnyalása is tovább nehezíti a hagyományos kisboltok fennmaradásért vívott küzdelmét.

Hatalmas kereseti eltérések az országban

A pénzügyi szektorban 263 ezer forintos nettó kereseti különbség van az ország egyes területei között, de az egészségügyben is 110 ezer forint.

Kínai piacnyitást szorgalmaz Donald Tusk

Az uniós vezetők Pekingben jelezték a kínai kormányfőnek, örömmel látják, hogy az ázsiai ország – az európai és ázsiai aggályokra reagálva – több nagyobb beruházásra is rábólintott, és erősítette a szellemi tulajdonjogokat. „Kína meg tudja nyitni a piacát, ha akarja” – fogalmazott Donald Tusk.

Sok pénzt hozott az adóreform

A világgazdaság kilátásait illető lelkesedés a vámháború kitörésével lohadni látszik, ám ez a pénzügyi szektor amerikai nagyágyúinak eredményén egyelőre nem hagyott nyomot.

Stabilan ötmillió felett az adósok száma

Soha nem volt még ilyen magas a KHR lakossági alrendszerében nyilvántartott természetes személyek száma – derül ki a BISZ Központi Hitelinformációs Zrt. friss adataiból. Az emelkedés a háztartások erősödő hitelfelvételi kedvével magyarázható.

Tokaj-törvényt akar elérni a hegyközség

Elfogadta a tokaji borvidék fejlesztési stratégiáját a hegyközségi tanács. A megfogalmazott célok szerint több, jelenleg országos szinten hozott döntés születhetne meg helyben, például a szabályozás kialakításában és
a marketingben.

Világgazdaság Piactér