Friss híreink

A fizetés a legfontosabb a pályakezdőknek

A munkaadók szerint a cég hírneve, a diákok szerint viszont a versenyképes fizetés a legvonzóbb tényező az ideális munkahely kiválasztásakor. Érdekes, hogy a szakterület ismeretének fontosságára is a diákok helyeznek nagyobb hangsúlyt.

Trump-csomagot kap az Egyesült Államok

Nyilvánosságra került a Trump-adminisztráció egészségügyi reformja, amely nagymértékben csökkentené a szociális kiadásokat. A jövő évi büdzséből nyilvánosságot látott újabb részlet összességében nyolcszázmilliárd dollárral vágná vissza tíz év alatt a rászorulóknak nyújtott ingyenes egészségügyi ellátásra jutó összeget.

Zöld utat kapott a brüsszeli főtárgyaló

Egyhangú döntéssel szabad utat adtak a tagállamok uniós ügyekkel foglalkozó miniszterei Michel Barnier, az Európai Bizottság főtárgyalója számára a kilépési tárgyalások megkezdéséhez Nagy-Britanniával.

Üldözőt kap jövőre a Ferrari

Tőzsdére készül az Aston Martin. Ehhez persze előre kalkulálható nyereségszint is jó lenne. A cég kisebb is, kockázatosabb is lehet, mint a Ferrari.

Tőzsdére jön a Waberer’s

Hamarosan megjelennek a budapesti parketten a Waberer’s részvényei – tudta meg a Financial Times. A cég ugyanakkor azt közölte lapunkkal, hogy nincs még döntés a tőzsdei forrásbevonásról. Az első számítások szerint továbbra is igen drágán adnák a papírt.

Kicsit túlárazhatták a Forrást

A pesti parkett egyetlen osztalékelsőbbségi részvénye 50 forintos osztalékot is meghaladó mértékű árfolyamugrásokat produkál.

Érsebészből van a legnagyobb hiány

A legnagyobb orvoshiány Magyarországon az érsebészet területén van, de az alapellátásban dolgozó orvosok között is több mint 500 praxis tartósan betöltetlen.

Meghaladják a GMO-t

A vetőmagipar szerepe kulcsfontosságú a világ növekvő élelmiszerigényének kielégítésében, és ehhez hamarosan a GMO-k tulajdonságait is meghaladó, de kockázatmentes technológiával előállított növényfajták is rendelkezésre állnak majd.

Új csúcsmodell a Volkswagentől

A felső­kategóriás Phaeton megbukott, viszont a műfaj egyik nagy úttörője, a Passat CC sikeres volt, jó lesz ötvözni a kettőt! Így született az Arteon.

„Előreléptünk Franciaország óta”

A generációváltás elkezdődött a válogatottnál, de Bernd Storck nem tervez 11 tinédzsert a pályára küldeni. Továbbra sem a kor számít, csak a teljesítmény, ez a 38 éves Gera Zoltánra éppúgy igaz, mint a 16 esztendős Szoboszlai Dominikra. A szövetségi kapitány reagált Dárdai Pál kritikus szavaira, összevetette Kleinheisler László és Szalai Ádám németországi lehetőségeit, de beszélt az U20-as vb-bronzérmes korosztály beváltatlan ígéretéről is.

Macron történelmi lehetőséget hordoz

Emmanuel Macron francia elnök megválasztása történelmi lehetőség az európai integráció előmozdítására – mondta Sigmar Gabriel német külügyminiszter.

Energiagazdaság és környezetvédelem

Az alacsony szénfelhasználású jövő biztosításához és a klímaváltozás kezeléséhez világszerte növelni kell a megújuló energiába való befektetéseket.

Belefullad a koszba az ibizai repülőtér

Tarthatatlan állapotok uralkodnak Ibiza szigetének repülőterén, ahol már hat napja sztrájkolnak a takarítók, követelve elmaradt bérük kifizetését.

Ketyeg az óra

A jövő évtől az elkövetkezendő időszak legjelentősebb változásai elé néz a nemzetközi számviteli szakma.

Japánba is kerül a jászberényi hűtőkből

Az Electrolux által gyártott termékek csaknem 14 százaléka Magyarországon készül, így a hazai gyártás a cégcsoport globális értékesítésében is komoly szerepet játszik.

50 milliós bírság az ELMŰ-nek

A cég szabálytalanul számította fel ügyfeleinek a behajtási költségátalányt, a MEKH 50 milliós bírságot szabott ki.

A blue chipek árnyékában is van élet

A Budapesti Értéktőzsde vizsgált kispapírjainak nagy része fizetett osztalékot a részvényeseknek, az átlagos osztalékhozam 4,3 százalék.

Startvonalon a legjobban várt pályázat

Jövő hét szerdától adhatják be támogatási kérelmeiket a pályázók a Versenyképes vállalatok tevékenységének emelt szintű digitalizálása tender keretében.

Harmincezerrel kevesebben keresnek állást

A nyilvántartott álláskeresők száma 9,1 százalékkal csökkent egy év alatt, az NFSZ nyilvántartásában az áprilisi zárónapon 307 400 álláskereső szerepelt

Kerül, amibe kerül: a katalánok szavaznak az elszakadásról

Katalónia azonnal kinyilvánítaná elszakadását Spanyolországtól, ha a spanyol kormány megakadályozza a függetlenségről szóló népszavazás megtartását – közölte hétfőn az El País című baloldali spanyol napilap, hivatkozva egy birtokába került jogszabálytervezetre, amelynek tartalmát azonban cáfolta a katalán kormánypárt.

Trump Izraelbe látogatott

Amerikai elnök még soha nem érkezett Izraelbe ilyen „hamar”, négy hónappal a beiktatása után.

Brexit: hivatalosan is indulhatnak a tárgyalások

Jóváhagyta az európai uniós tagállamok kormányait tömörítő tanács hétfőn az Egyesült Királyság EU-kilépéséről szóló tárgyalások megindítására vonatkozó európai bizottsági javaslatot.

Takarítanak a Vért után

Közel nettó kétmilliárd forintért végzi el a Vértesi Erőmű zagytere rekultivációjának II. ütemét a miskolci Mento és a budapesti Terra-Log Mélyépítő.

Innovációért kiált a hazai vetőmag ágazat

A vetőmagtermesztésben is nélkülözhetetlen az innováció – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Vetőmag Világkongresszuson.

A Budavárba olvad az Arany-Herceg

Egyesül a kizárólag Príma üzleteket működtető CBA-Budavár és a CBA Arany-Herceg Kft. – döntöttek a társaságok.

Júliusban léphet tőzsdére a Waberer’s

Júliusban debütálhat a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) a Waberer's International – írta mai számában a Financial Times piaci forrásokra hivatkozva.

Trump lányának is megérte Szaúd-Arábiába utazni

Százmillió dolláros adománnyal térhet haza Ivanka Trump: az általa támogatott alapítvány részére arab üzletemberek és a szaúdi királyi család tagjai dobták össze a gigantikus összeget.

Alacsonyabb a hiány, mint tavaly ilyenkor

A központi alrendszer április hónapban 76,6 milliárd forintos többlettel zárt, így az év első négy hónapjának halmozott hiánya 121,5 milliárd forintot tett ki.

A klasszikus tévézés ideje lejárt

A Z generáció fele nem néz már híradót, 44 százalékuk közösségi oldalakról tájékozódik. Tudatosan csupán 28 százalék kapcsolja be a televíziót.

Többet ér a Bitcoin, mint az arany

Meredeken emelkedik a virtuális valuta, a Bitcoin értéke, a hétvégén átlépte a kétezer dolláros álomhatárt is. Szakértők ugyanakkor óvatosságra intenek.

Maradhat a magyar alapkamat

Makrogazdasági szempontból csendes hét előtt állunk: kavicsot az állóvízbe legfeljebb az euróövezeti menedzserindexek dobhatnak.

Érdemes lehet a jenre figyelni

Az elmúlt napokban a befektetői hangulat elbizonytalanodása miatt ismét erősödni kezdett a jen a dollárral szemben.

Kétszázalékos osztalékhozam az OTP Banknál

Közzétette az OTP Bank a tavalyi évi nyereség után járó osztalék kifizetési rendjét. A részvényesek osztalékként papíronként csaknem 192,5 forintot kapnak.

Hároméves csúcson a konjunktúraindex

Májusi emelkedése is hároméves csúcsára juttatta a GKI konjunktúraindexét, az emelkedés elsősorban a szolgáltató cégeknek köszönhető.

Lecsengett a WannaCry vírus okozta láz

A hatalmas gondot okozó WannaCry hétfőre legyengült, de aznap másfél éves csúcsra szaladt a negyven kiberbiztonsági vállalat papírjait magában foglaló Hack ETF.

Európában is tarolhat a Richter Gedeon

Mérföldkőhöz érkezett a Richter: pozitív véleményt adott ugyanis az európai gyógyszerhatóság a magyar gyártó antipszichotikumára, a cariprazine-ra.

Agrárfejlesztési boomra számít a piac

Talán soha többé nem lesz olyan kedvező alkalom a mezőgazdaságban beruházni, mint most – állítja Fórián Zoltán, a Takarék Agrár Központ vezető elemzője

Jönnek a fogyasztóbarát lakáshitelek

Közzétette a jegybank a fogyasztóbarát minősítés elnyerésének feltételeit. Az új minősítés bevezetésével nőhet a verseny a pénzügyi szolgáltatók között.

Milliárdokat hoz az EuroJackpot

Heti mintegy 320-330 millió forintos bevételt hoz a Szerencsejáték Zrt.-nek az EuroJackpot – derült ki a Világgazdaság számára közölt adatokból.

Világgazdaság Piactér