Friss híreink

Három vonatülésből kettő ma még üres

Engedélyközeli állapotban a ferihegyi vasút, prioritás lesz a nemzetközi átmenő forgalom. A Világgazdaságnak Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója nyilatkozott.

Új terápia segíthet a lymphomás betegeknek

Magyarországot is kiválasztotta egy gyógyszergyártó cég, így jövőre megkezdődhetnek a harmadik fázisú vizsgálatok a B-sejtes lymphomában szenvedő betegek körében.

Folytatódott a takarmánypiac koncentrációja

A madárinfluenza tavaly még éreztette hatását a takarmányeladásokban, és némileg visszavetette az értékesített mennyiséget. A kisebb cégek közül többen nem bírták a versenyt, a nagyok pedig erősödtek.

Manipulálhatott a börzén a cég

A Plotinus közleménye a TEBÉSZ kérdésére adott válaszon túl az MNB által a cég ellen indított felügyeleti eljárásról is beszámolt.

A fiatalok hisznek a mesés öregkorban

Pozitívabb a jövőképük a mostani tizen- és huszonéveseknek, azaz a Z generáció tagjainak az idősebb, Y generációhoz képest. Ez a hozzáállás az  időskori munkavégzéssel kapcsolatban is megjelenik a jellemzően pályaválasztás előtt álló korosztálynál.

Három vonatülésből kettő ma még üres

A Budapesten belüli közlekedés gyorsítása, a HÉV-ek felújítása, a fejpályaudvarok megfiatalítása, a távolsági közlekedés reformja, az utasszám és a jegyárbevétel növelése tartozik sok más mellett a MÁV csoport előtt álló feladatok közé. A Világgazdaságnak Homolya Róbert, a társaság elnök-vezérigazgatója nyilatkozott.

Egyre közelebb a hard Brexit

London és Brüsszel is bekeményített, a kialakult patthelyzet új választáshoz vezethet Nagy-Britanniá­ban.

Sok gonddal jár a szatyrok száműzése

Biológiai­lag lebomló műanyag zacskók válthatják az egyszer használatosakat a szupermarketekben,
és számottevő szigorításokat tervez az állam ezen a területen. A műanyaghulladék mennyiségének visszaszorításához viszont még sok probléma vár megoldásra.

Nem adnak el több részvényt az alapítók

A múlt héten látványos forgalom mellett cseréltek gazdát a Masterplast részvényei: az egyik alapító tulajdonos adott el nagyobb volumenben. Nádasi Róbert, a társaság vezérigazgatója lapunknak azt mondta, nincs változás a cég stratégiájában.

Az NHP fix a magyar vállalkozások modernizálásához nyújt segítő kezet

A tavaly bevezetett eszközök elérték azt a célt, amiért a monetáris tanács az elmúlt év végén életbe léptette őket – mondta a Világgazdaságnak Virág Barnabás. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója szerint a tanács egyik legfontosabb üzenete az volt, hogy jelezte, a jegybank felké­szült a monetáris politika fokozatos és óvatos normalizációjára. Ezt szolgálja az is, hogy az MNB publikálja nem konvencionális eszköztárának stratégiáját.

Magyarországon is tesztelik az új terápiát

Magyarországot is kiválasztotta egy gyógyszergyártó cég, így jövőre megkezdődhetnek a harmadik fázisú vizsgálatok a B-sejtes lymphomában szenvedő betegek körében. Azoknak lehet segítség az új terápia, akik rezisztensek voltak az eddigi kezelésekre.

Nő a személyi kölcsönök összege

Átléphette az egymillió forintot az igényelt személyi kölcsönök átlagos összege 2018 közepére – derül ki a Világgazdaság körképéből. Az átlagos hitelösszeg és a kereslet emelkedése mellett rövidülnek az átfutási idők a bankoknál.

Nem menekülhetünk az ősz elől

Viharos széllel újabb hidegfront érkezik a jövő hét elején, eső is várható, de sok lesz a napsütés is.

Nem állunk jól a hagymafélékkel

Rossz hatással volt a száraz időjárás a hagymafélék és a burgonya termesztésére, miközben jó évet zárt a napraforgó és a paradicsom.

A Comcast veheti meg a Sky-t

A Comcast amerikai kábelszolgáltató megemelte vételi ajánlatát az európai televíziós óriás, a Sky cégre, és valószínűleg ezzel meg is szerzi.

Világgazdaság Piactér