Friss híreink

Bankvezető sikkasztott 22 milliót Ácson

A nő az ügyfelek takarékleveleinek beváltását színlelve készpénzkifizetéseket rögzített, majd az összegeket a pénztároló kazettából ellopta.

Új esély több ezer magyar vállalkozásnak

Akár tíz-húszezer vállalkozás számára is releváns fejlesztési lehetőség lehet a két részletben 45 milliárd forintos keretösszegű új innovációs pályázat.

Új lakossági állampapír jön júniusban

Az új termék bevezetésével még kiegyensúlyozottabbá válik az államadósság finanszírozása is, hiszen a lakosság az állam szempontjából megbízható befektető.

Van még tartalék a foglalkoztatottságban

A Pénzügyminisztérium becslése szerint 300-600 ezer fős potenciális munkaerő-tartalék van a magyar gazdaságban, mozgósításuk pedig újabb növekedést tud generálni.

Bejelentette lemondását Theresa May

Theresa May brit miniszterelnök bejelentette, hogy június 7-én távozik a kormány éléről. Az EU mellett Németország és Franciaország is reagált.

Londonba tart a magyar étteremlánc

A határon túl is bővíti hálózatát a Cyberg által irányított Kajahu étteremlánc, amely a nemzetközi tőkepiacokat is célba veszi.

Repülőrajtot vett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 40 113,89 ponton nyitott pénteken.

Újabb vádak Assange ellen

Tizenhét újabb vádpontot ismertetett csütörtökön az amerikai igazságügyi minisztérium a WikiLeaks kiszivárogtató portál alapítója ügyében.

Újabb titkok derülhetnek ki Trumpról

Az amerikai elnök csütörtökön együttműködésre utasította a hírszerzési szerveket a William Barr igazságügyi miniszter által kezdeményezett nyomozásban.

Megint drágábban tankolunk

A Mol pénteken 5 forinttal emelte a 95-ös benzin  nagykereskedelmi árát, a gázolajé nem módosult.

Londonba tart a magyar étteremlánc

A határon túl is bővíti hálózatát a Cyberg által irányított Kajahu étteremlánc, amely a nemzetközi tőkepiacokat is célba veszi, és folyamatosan fejleszti digitális platformját.

A román lej lett a régió nagy vesztese

Míg a hazai devizagyengülés mögött leginkább az ultralaza monetáris politika áll, a román lejnek gyakorlatilag alig van támasza. A cseh és a lengyel deviza azonban stabil, nem várható érdemi leérté­kelődés.

Vonzó tereppé vált a magyar tőkepiac

A BÉT értékesítési és marketingigazgatója szerint egyre több magyar cég érett meg a tőzsdére lépésre. A 2018-as évről elmondta: további ötven növekvő potenciálú vállalattal történt kapcsolatfelvétel a BÉT50 projekt keretében.

Új esély több ezer magyar vállalkozásnak

Akár tíz-húszezer vállalkozás számára is releváns fejlesztési lehetőség lehet a két részletben negyvenötmilliárd forintos keretösszegű új innovációs pályázat, amely heteken belül megjelenhet. Elképzelhető, hogy a nyár végéig háromszoros túligénylés lesz.

Telt házas lehet a Balaton nyáron

Nagyrészt elkeltek nyár közepére a legkedveltebb balatoni települések szálláshelyei. Az idén a vendégek többnyire négy éjszakára foglalnak 110 ezer forint körüli összegért.

Járműgyártás nélkül is van magyar ipar

A fémfeldolgozási termékek gyártása fonódott össze legszorosabban az autóiparral Magyarországon, az ágazat csaknem ötöde függ az autógyáraktól.

Továbbra is a kkv-k lesznek az EXIM tevékenységének fókuszában

Örvendetes, hogy 2013 óta stabil a gazdasági növekedés, amire szükség is van, hiszen Magyarország 2010 előtt jelentősen lemaradt a régiós versenytársakhoz képest. Ezért a magyar kormány az exportfinanszírozás új lehetőségeit nyitja meg – mondta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminiszté­rium miniszterhelyettese az EXIM díjátadó gáláján.

Csipek hiányában megbénul a termelés

Sorra szakítják meg az együttműködést a Huaweijel a külföldi beszállítók, de a brit ARM döntése megadhatja a kegyelemdöfést a kínai vállalatnak.

Kockázat nélkül nincs hozam a részvényeken

A nagy magyar elemzőházak vezetői egyetértettek abban, hogy alapvetően megváltozott a rész­vénypo­zicionáltság, a befektetők egy nagyobb piaci esésre készülnek. Kérdés, hogy ez vajon bekövetkezik-e az idén.

Felpörögnek a részvény-visszavásárlások

Gyakran a közkézen forgó részvényállományuk 4-6 százalékát is visszavásárolják évente az amerikai tőzsdei cégek. Pedig sokszor a vállalatok is belátják, hogy rosszul időzítenek, és drágán jutnak a saját papírjaikhoz.

MNB: sokkálló a magyar gazdaság

Az elmúlt hónapokban egyáltalán nem csökkentek az európai gazdaságot övező kockázatok – Brexit, kereskedelmi háború, olasz államadósság mértéke –, emiatt a kontinensen a gazdasági növekedés lassul, ám a magyar gazdaság és a pénzügyi rendszer sokkalta felkészültebb ma, mint volt a 2008-as gazdasági-pénzügyi válság előtt az MNB szerint.
Világgazdaság Piactér