Friss híreink

Tarolnak a gyógyszeripari szabadalmak

Tavaly csaknem 10 százalékkal nőtt az európai szabadalmak magyarországi hatályosítása iránti kérelmek száma, minden második esetben amerikai vagy német székhelyű volt a kérelmező.

Theresa May órái meg vannak számlálva

A font árfolyamát felpörgette az EU kétlépcsős döntése a Brexit-határidő meghosszabbításáról, de a brit politikai helyzet még kaotikusabbá vált a hét végén.

Monetáris fordulatra készül az MNB

Az elemzők megegyeznek abban, hogy a deviza-kamatcsereügyleteket áprilisban kezdi leépíteni a Magyar Nemzeti Bank, azonban a kamatfolyosó emeléséről megoszlanak a vélemények.

Európában másfél millió embert mozgatott meg a Rolling Stones

Nagypéntek után, április 20-án indul a Rolling Stones No Filter koncertsorozatának észak-amerikai, egyben befejező etapja. Az európai turnésorozat 25 helyszínen eddig 237,8 millió dollár bevételt hozott, ami összértékben elmarad a legnagyobb bevételű szériáktól, egyenként azonban rekordnak számít.

Olvadt a PannErgy-profit a melegben

Hét százalékkal kevesebb hőt értékesített a PannErgy tavaly az enyhébb idő miatt. A cég 4-7 százalékos EBITDA-növekedésre számít az idén.

Minden az álmokról szól Szentendrén

Alig néhány éve rendeznek a Dunakanyar kapujában képzőművészeti fesztivált, mostanra már a régióban is neve van az eseménynek. A május 25-én nyíló fesztivál címe Régi és új álmok.

Száz forint a Richter osztalékjavaslata

Az elemzői várakozást meghaladó osztalék kifizetését javasolja a Richter menedzsmentje: a tavalyi profitból 18,6 milliárd forint kerülhet a tulajdonosokhoz. Ez mai árfolyamon 1,9 százalékos osztalékhozamnak felel meg.

Nehezen hagyható el a mamahotel

Nincsenek könnyű helyzetben a saját lakást vásárolni szándékozó fiatalok, de azért messze nem nevezhető reménytelennek a helyzetük.

Túlreagálták a befektetők a BMI-t

Felerősítették a recessziós félel­meket, és kisebb pánikot okoztak pénteken a gyenge német és francia BMI-adatok. Szakértők szerint egy információ alapján nem lehet ítéletet alkotni.

Fontos piacokon haladt előre a Raiffeisen

Az üz­leti teljesítmény szép bővülését a költségek csökkenése mellett elérő Raiffeisen Banknál a mérsékeltebb céltar­talék-visszaírás okozta a visszaeső nyereséget.

Gyorsan apad a hazai fizetési mérleg többlete

A folyó fizetési mérleg adatainak közlése mellett a jegybank holnapi kamatdöntő ülésétől várnak nagyobb izgalmakat az elemzők. Leszámítva persze a fináléjához közeledő Brexit-szappanoperát.

Theresa May órái meg vannak számlálva

A font árfolyamát felpörgette az EU kétlépcsős döntése a Brexit-határidő meghosszabbításáról, de a brit politikai helyzet még kaotikusabbá vált a hét végén.

Ilyen idővel búcsúzik a március

A tavasz első hónapjának utolsó napjaiban is lesznek mínuszok, a maximumok a legtöbb helyen 20, helyenként viszont 10 fok alatt alakulnak majd.

Helikopterrel mentik a Viking Sky utasait

A norvég hatóságok tájékoztatása szerint már 463 embert sikerült biztonságba helyezni, mielőtt felfüggesztették a mentést, hogy a hajót bevontassák Molde kikötőjébe.

Elindult Jakarta első metrója

Joko Widodo indonéziai elnök ünnepélyes keretek között megnyitotta az első metrót a délkelet-ázsiai ország fővárosában.

Összeomolhat a brit gazdaság

A brit pénzügyminiszter szerint katasztrófával érne fel, ha a brit EU-tagság a kilépés feltételrendszeréről szóló megállapodás nélkül szűnne meg.

A fiatalok sem bíznak már a nyugdíjban

Míg 2017 elején a 19-29 évesek mindössze 3 százaléka fordította megtakarításainak egy részét nyugdíjra, addig 2018 elején már 11 százalékuk a végén pedig 14 százalékuk.

Betelt a makronaptár a következő hétre

A jövő hét makronaptárának legfontosabb eseménye a jegybank kamatmeghatározó ülése lesz, emellett munkaerőpiaci, kereseti statisztikák is megjelennek.

Határ a „csillagos” ég

Az Onyx, a Costes éttermek és a Borkonyha példája is azt mutatja, hogy egy Michelin-csillagos étterem nyereséges működtetése is hosszú távú befektetés.
Világgazdaság Piactér