Friss híreink

Zöld mutatók Európában

Emelkedéssel nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék szerdán. A BUX szinte meg sem mozdult a keddi záróértékhez képest.

A kiva egyszerűsítését várják

A kormányzat adózásra vonatkozó további tervei még nem ismertek, de minden bizonnyal 2020-ban is búcsút mondhatunk egy-két marginális adófajtának.

Alig mozdult reggel a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 2,93 pontos csökkenéssel nyitott.

Török bankra vethetett szemet az OTP

Újabb bank felvásárlásával hozták hírbe az OTP-t Romániában, az eladó a török Garanti lehet. Akvizíció nélkül az OTP Romania a szlovák leány sorsára juthat.

Rekordot írhatott a turizmus tavaly is

Ázsiai vendégcunami, görög karácsony a budapesti hotelekben, nem csillapodó szállodaépítési láz – ez derül ki a tavalyi évet összegző elemzésekből.

Török bankra vethetett szemet az OTP

Újabb bank felvásárlásával hozták hírbe az OTP-t Romániában, az eladó a török Garanti lehet. Akvizíció nélkül az OTP Romania a szlovák leány sorsára juthat.

Sok hitelesnek megéri békülni a pénzintézetekkel Romániában

Hatékonynak bizonyul a pénzintézetek és a hiteligénylők közötti békítés Romániában, ahol az elmúlt években több mint kétmillió eurót kaptak vissza a hitelesek a bankoktól. Az adósok helyzete azonban így sem könnyű, hiszen például a frankhitelek kedvező átváltása kudarcba fulladt.

Kevesebbet kellett fűtenie az országnak

Némileg szűkülő piacon, de az előző évinél valamivel több díjfizetőjük volt a hazai távhőszolgáltatóknak. A termelők döntően továbbra is gázt használtak energiahordozóként.

Tovább drágulnak a luxuslakások

Elérte a hárommillió forintos négyzetméterárakat az új építésű luxuslakások piaca, ahol az áfaemelés miatt a kínálat szűkülése várható.

Indul a jegybanki keretrendszer átalakítása

Rugalmasabb inflációs célt jelenthet be az Európai Központi Bank, miután holnapi ülésén megkezdi monetáris politikai kereteinek felülvizsgálatát, amelyet még az idén le kíván zárni. Kamatváltozás vagy határozott utalás az irányra nem valószínű, a piacokon mindenesetre lesik a jeleket.

Kevesli a szakszervezet a BKV ajánlatát

Messze vannak az álláspontok a fővárosi tömegközlekedési dolgozók idei fizetései kapcsán. A munkavállalói oldal csaknem a dupláját követeli annak, mint amennyit a menedzsment javasol.

Zöldebb útra tart az európai fuvarozás

Új reményeket fűz az Európai Vasutak Közössége az áru közútról vasútra tereléséhez, mert ez következik az Európai zöldmegállapodásban foglalt célok megvalósításából.

Érkeznek az új SET-részvények

 A SET Group a csaknem 22 millió darab új részvényét a vasút- és hídépítéssel foglalkozó Triman Építőipari Kft. 90 százalékos hányadának megszerzésére fordítja.

Áldásból átok lett a Michelin-csillag

Egyre több Michelin-csillagos étterem szakácsának teszi tönkre a mentális egészségét a stressz, emiatt sokan karriert váltanak. Az ezerdolláros vacsorákért meg kell dolgozniuk, a szakértő szerint azonban ez hosszú távon visszaüthet az iparágra.

Tizenhat pontot kellene teljesíteni

Reálgazdasági konvergenciával, exportdiverzitással és fiskális feltételekkel bővítené a Magyar Nemzeti Bank a maastrichti kritériumrendszert.

Áldásból átok lett a Michelin-csillag

Egy több séf fordít hátat az elit éttermeknek, az iparág súlyos problémája a túlhajszolás. Egy fiatal séf azért hunyt el, mert nem volt ideje kikezelni mandulagyulladását.

Volvókkal erősít a Volánbusz

A cég 1,2 milliárd forint értékben vásárol 15 darab Volvo 8900 típusú autóbuszt. A vállalat célja a biztonságos és kényelmes utazás biztosítása.

Mínuszban zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 44 132 ponton zárt kedden.

Karrierlehetőséget kínál az Eb-rendezés

Több mint ezer önkéntes működik majd közre a budapesti Euró­pa-bajnoki találkozók zökkenőmentes lebonyolításáért – tudta meg a Világgazdaság.

Csökkent az állást keresők száma

A tartósan nyilvántartásban szereplő álláskeresők számában 0,7 százalékos csökkenés mutatkozott az egy évvel korábbihoz viszonyítva.
Világgazdaság Piactér