Friss híreink

Sokba kerülhet a FedExnek a Redskins

Egy részvényes egyenesen azzal vádolta a vállalatot, hogy „az ügyfelek széles körének” nemtetszését vívta ki, amiért nyomást gyakorolt a csapatra a név megváltoztatására.

Madridban a pénzbőség zavarával küzdenek

Szokatlan problémával szembesült a madridi kormány: nem tudják, hogy mire költsék el a vissza nem térítendő támogatást az EU helyreállítási alapjából.

Száguldani kezdett a 4iG

A társaság szeptember 28-tól kezdi meg a részvényenkénti 22 forintos osztalék kifizetését.

Kivárhat a felminősítéssel a Moody’s

A Moody’s Inverstors Service magyar idő szerint pénteken, késő este teszi közzé a magyar államkötvények besorolásának frissítését.

Sereghajtó a gyengék mezőnyében

Az OTP több mint 10 százalékot esett a múlt heti 10 770 forintos csúcshoz képest, így a gyengén teljesítő régiós bankszektort is sikerült alulmúlnia,

Drágább lehet a jegybanki nullás hitel

Az MNB közvetlenül 10 millió forintos, tízéves futamidejű hitelt kínálna, ám ezt csak új zöldlakások építésére és vásárlására lehetne igénybe venni.

Pluszban zárt a BUX, vegyes kép Európában

Emelkedéssel fejezte be a kereskedést a pesti tőzsde, Európában vegyesen alakultak az indexek. Nem változtatott az alapkamaton az MNB. 363 forint az euró.

Sokan várnak még pályázati döntésre

A járvány negatív gazdasági hatásai ellenére megvan a beruházói igény, a Ginop-1.2.8-ban 3849-en jelentkeztek be összesen 90,6 milliárd forintra.

Még nem hatott a kínai importstop

A piaci szereplők aggódnak, hogy az exporttilalom miatt bennragadt húst a cégek dömpingáron terítik, ezzel lenyomják a hazai húsfeldolgozók árait.

Sportos városi autót dobott piacra a Volvo

Miután a Volvo búcsút intett az öt- és hathengeres motoroknak, várható volt, hogy ha egyszer egy igazán sportos autóval jelentkezik, akkor ott gyökeres változás lesz. De nem csak a hibrid hajtáslánc miatt különleges az XC60 topváltozata.

Madridban a pénzbőség zavarával küzdenek

Spanyolországban egyelőre nem tudják, hogy mire fordítják majd az uniós helyreállítási alapból származó pénzt, Olaszországban viszont már a parlament előtt van a tervezet.

Új szereplő a csomagautomaták piacán

Az Amazon mintájára egyre több nagy e-kereskedő kezdi kiépíteni saját logisztikai rendszerét. Az eMAG Románia után Magyarországon is ezt a stratégiát követi, s ebben az Extreme Digital is segíti, amellyel a közelmúltban összeolvadt.

A netre költözött a játékpiac

Jó évet zárt a Regio Játék, a társaság csaknem 13,2 milliárd forint nettó árbevételt ért el tavaly. A koronavírus-járvány alaposan átrendezte az értékesítési csatornákat.

Sokan várnak még pályázati döntésre

A remélt gyorssegély helyett a kkv-szektor számos tagja hónapok óta döntésre vár a járvány negatív gazdasági hatásait tompítani hivatott Ginop- és Vekop-pályázaton. A szaktárca az ügyment felgyorsítása érdekében új államtitkárt nevezett ki.

Vegyes első fél éven jutott túl az Appeninn

A főbb eredménysorokon csökkenéssel zárta az első fél évet az Appeninn, részben egyszeri hatások miatt. A társaságnál a cégvezetés mellett a stratégiai irány is változott, és hangsúlyosabbak lettek a turisztikai fejlesztések.

Drágább lehet a jegybanki nullás hitel

A jegybankelnök által kilátásba helyezett nullaszázalékos lakásépítési MNB-hitel drágább lehet a piacon ma is elérhető hiteleknél, ha valóban biztosítási jogviszony mellett kínálnák, mert a nem fizetés kockázatát nem lehet kezelni a hagyományos biztosítási modellekkel.

Stabil kamat mellett is pörög a gazdaság

Ötödik hónapja változatlanul hagyta fő kamatait a kínai jegybank. A pekingi monetáris hatóság rendíthetetlen, pedig a jüan a másfél éves csúcsok felé közelít a dollár ellenében. A külkereskedelmet egyelőre ez sem rengette meg, és a kínai gazdaság az idén várhatóan elkerüli a visszaesést.

Kivárhat a felminősítéssel a Moody’s

Az elszálló költségvetési hiány és államadósság nem magyar specialitás, a hitelminősítők a talpra állást értékelhetik évek múlva.

Még nem hatott a kínai importstop

Még kevés idő telt el ahhoz, hogy érzékelhető legyen a hazai húspiacon a Németországban megjelent afrikai sertéspestis miatt elrendelt kínai importstop hatása. Az ezt követő és drámát nem okozó áresés talán új egyensúlyi helyzetet teremt.

Szabadultak az OTP-től a befektetők

Jelentős esést szenvedtek el tegnap az OTP-részvények, de pocsék napjuk volt a bankszektor európai szereplőinek is. Az elemzők szerint túlzott az árfolyam-reakció a hazai bankpapírban, hiszen a hiteltörlesztési moratórium meghosszabbítása várható volt, bár ennek banki költségei még nem ismertek.

Szabadultak az OTP-től a befektetők

Az egyik kiváltó ok a hiteltörlesztési moratórium hét végi meghosszabbítása volt, összességében irtó gyenge napot zártak az európai bankrészvények.
Világgazdaság Piactér