Friss híreink

Lángolt egy raktár Győrújbaráton

Egy gyertyákat, mécseseket tároló raktár gyulladt ki hétfőn reggel, a tüzet a kiérkező tűzoltóknak sikerült megfékezniük.

Gyengén kezdték a hetet Ázsiában

Európában vegyesen, New Yorkban veszteséggel zártak a tőzsdék pénteken, Ázsiában enyhe mínuszban jártak az indexek hétfőn. A nyárias időt zápor, zivatar árnyalja.

Kínaiak veszik nálunk a legtöbb lakást

Minden második kérelmet kínaiak adnak be magyarországi ingatlanszerzés engedélyezésére az unión kívülről, de a törökök is felzárkóztak az élbolyhoz.

Kínaiak veszik nálunk a legtöbb lakást

Minden második kérelmet kínaiak adnak be magyarországi ingatlanszerzés engedélyezésére az unión kívülről, de a törökök is felzárkóztak az élbolyhoz.

Marad a dinamikus béremelkedési ütem

Az idén 10–13 százalék közötti átlagos béremelkedéssel kalkulálnak az elemzők. Februárban a bruttó átlagkereset 306,5 ezer forint volt.

Ázsia lehagyja a világ többi részét

Élen járnak a digitalizációban az ázsiai és csendes-óceáni vállalatok, s az amerikai és európai országok lemaradása előreláthatóan tovább fog növekedni e téren – derül ki a PwC tanulmányából.

Stabil piacot adnak a feldolgozók a magyar kukoricatermelőknek

Jelentős árcsökkenést szenvedtek el az európai izocukorgyártók a cukorkvóta megszüntetése óta, de két éven belül helyreállhat a rend, és a szektor piaci pozíciói lényegesen javulnak – mondta a Világgazdaságnak adott interjújában Reng Zoltán, az iparág hazai piacvezetőjének számító Hungrana Kft. vezérigazgatója. Hozzátette: a bioetanolnál részben az uniós direktíva lesz meghatározó.

Az egyesülés után a biztosítási piac tizedét akarja az Union

Az átmenet után 2020-ra várja az Union, az Erste és a Vienna Life Biztosító egyesüléséből származó szinergiahatás miatti eredményességugrást Lehel Gábor. Az április elseje óta Union néven futó egyesült biztosító elnök-vezérigazgatója szerint meg akarják őrizni a tagbiztosítók erényeit, egyben kihasználni a mérethatékonyságot.

Felemás negyedévet zárhatott a Richter

Enyhe forgalomnövekedés mellett csökkenő nyereséget realizálhatott a Richter az év első három hónapjában. Profitsoron már látszani fog az Esmya-értékesítés visszaesése.

Reformokat kér Athéntól az IMF

Aktív egyez­tetések folytak Athén, az IMF és az euró­zóna elöljárói között Görögország nemzetközi mentőprogramból való kilépése, valamint a gazdasági kilátások kapcsán.

Szükség lehet az esernyőkre hétfőtől

Marad a meleg idő, többfelé 25 fok körüli maximumokkal, ugyanakkor a jövő héten a sok napsütés mellett többször várható eső, esetleg zivatar is.

Rangos elismeréseket osztottak ki

Idén is átadták a Kazinczy-díjakat és a Péchy Blanka-díjakat Győrben. Az elismerésben több rádiós és pedagógus részesült.

Amerika elengedi Szlovénia kezét

Az Egyesült Államok azt tervezi, hogy lezárja hosszú ideje tartó katonai együttműködési programját Szlovéniával.

Magyarok építenek templomot Észak-Koreában

Az észak-koreai vezetés egy phenjani imaház megépítésére kérte fel a magyarországi Baptista Szeretetszolgálatot – tájékoztatott a segélyszolgálat.

Kirajzottak a hajók a Dunára

Megkezdődött a dunai hajózási szezon – hangzott el az M1 aktuális csatorna vasárnap délutáni műsorfolyamában.

Újra lebénul a francia közlekedés

A lakosság nem támogatja az ágazati tiltakozásokat, az Air France francia légitársaság dolgozói és a francia vasutasok is folytatják sztrájkjukat.

Fontos döntést hozott az IMF

Feltőkésítésről, és többek között Kína szavazati arányának növeléséről döntöttek a Világbank részvényesei.

Végzetes lehet a Brexit egy brit ágazatra

„Katasztrofális” következményekkel járna a brit élelmiszeripar számára, ha Nagy-Britannia kereskedelmi megállapodás nélkül lépne ki jövőre az Európai Unióból.

Pokolgép robbant Kabulban

Öngyilkos merénylet történt Kabulban, a támadásban az egészségügyi minisztérium szerint legkevesebb 31 ember meghalt és 54-en megsérültek.

Lezárult az E.ON startup versenye

Újszerű ötleteket hoztak az E.ON Vigyázz a madárra! című 24 órás madárvédelmi innovációs ötletversenyén az egyetemista és start-up csapatok.

Nem ez volt a BUX legjobb hete

Csökkenő forgalom mellett gyengült a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe a héten, pénteken a BUX 38 122,87 ponton állt.

Pizza, pillanatok alatt

Egy fiatal csapat vállalta, hogy a pizza megrendelését követő 15 percen belül a vevőnél csönget a futáruk az étellel. Terjeszkedést terveznek az országban és rövidesen a „határokat sem ismerik”.

Világgazdaság Piactér