Friss híreink

Babzsák és csocsóasztal helyett párbeszéd

A járvány hatására megnőtt az igény a vállalati mentorprogramokra, és úgy tűnik, hogy ez a fajta képzés akár teljes egészében is kiszoríthatja a hagyományos tréningeket a piacról.

Új jogi ķörnyezetben kell építkezni

Különösen sok és átfogó jogszabályváltozással szembesülhettek az építőipar szereplői az idén. A beruházók főleg a parkolószám emelésére fókuszálnak.

Összefogás: a köz felelőssége

Az átoltottság előrehaladásával már az a kérdés, mikor nyithat ki ismét az ország, hogyan állíthatjuk talpra a nehéz helyzetbe került ágazati szereplőket.

Döccentek egyet az ARK Invest alapjai

A bitcoin és a Tesla árfolyamcsökkenése próbára teszi az ARK Invest ETF-jeibe invesztáló, az utóbbi időben gigantikus nyereségeket elkönyvelő befektetők türelmét.

Az utazók a nyugalmat keresik a jövőben

Bizakodásra adhat okot, hogy a megkérdezett szállásadók mintegy fele arra számít, hogy a belföldi szabadidős utazások jelentősen hozzájárulnak majd az iparág feléledéséhez.

Berobbant az eMAG-on a ruhaeladás

Bár a kínálatában már régóta elérhetők ruhaneműk, a közel egy éve tartó járványhelyzet miatt jól érzékelhetően emelkedett e termékek forgalma.

Egyre erősebb üzlet a női sport

Az előrejelzése szerint a női sportból származó bevételek az 1 milliárd dollárt sem fogják elérni 2021-ben.

Nagyszabású tervekkel állt elő a Mol

Az olajtársaság Kelet-Közép-Európa körkörös gazdaságának vezető szereplőjévé válna, tevékenységében még nagyobb fókuszt kapnak a fenntarthatósági célok.

Fontos támasz alól indul az OTP

Ha a keddi letörés megerősítésre kerül, akkor technikai alapon már a 12 200 – 12 500 forintos zóna kerül a célkeresztbe.

Tizenegy éves csúcson a lakásépítés

Beérett az előző lakásáfa csökkentés: tizenegy éve nem épült annyi lakás, mint tavaly. Az építési kedv azonban a magas áfa miatt nagyon visszaesett.

Erőteljes hullámzások a drágulás mögött

Az időjárás és a járványok mozgatták 2020-ban agrárpiacokat, a magyarországi árakra leginkább a világpiac hatott, miközben a gazdálkodók jövedelempozíciója javult.

Az egyedi részvénysztorik és a spekulánsok évtizede jöhet

Nagyobb kilengésekkel tarkított, kevésbé kiszámítható időszak előtt áll a tőkepiac, a túlzott befektetői optimizmus és a terméktúlkínálat miatt felértékelődhet a részvényszelekció szerepe a Concorde szakértői szerint.

Kiegyezett Ausztrália és a Facebook

A Facebook visszaengedi a híreket a platformjára Ausztráliában, és fizet a tartalomért. A kormánnyal kötött megegyezés várhatóan világszerte új bevételeket hoz majd a hírek előállítóinak, de csak egy fejezet az internetes óriások szabályozásáról folyó heves vitákban.

Az őszi COP26-ban bízik az atomipar

A 2015-ös párizsi klímacsúcs rá­irányította ugyan a figyelmet a karbon­sem­legesség fontosságára, de mivel kevés előrelépés történt, a fi­gyelem most a hasonló őszi rendezvényre összpontosul.

Ázsiára helyezi át a fókuszt az HSBC

Ejtette hosszú távú profitcéljait az HSBC, egyben stratégiát is vált: az ázsiai ügyfelek vagyonkezelésére helyezi át a hangsúlyt.

Megszaporodtak az online tréningek

A mintegy négyezer hazai tréner 65 százaléka tart online kurzusokat, a járvány előtti arány 6 százalékos volt.

Megcélozta a dobogós helyet a régió piacain az OTP Global Markets

A régióban a három legfontosabb piaci szereplő egyike lenne az OTP Global Markets. Ahol a bankcsoport jelen van, ott egységes elérhetőséget kínálna az ügyfeleknek a befektetési és a privátbanki szolgáltatásokhoz. A részvénypiacok teljesítményét idén a profitok bővülése határozhatja meg, ezért előtérbe kerül a régiós és a szektorszintű szelekció.

Napi ötmilliárd a cégeknek

A Széchenyi-kártya programot működtető Kavosz Zrt. tavaly kétharmaddal több szerződést kötött a cégekkel, mint 2019-ben.

Megduplázódott a fizetések medián értéke

Csökkent a különbség az átlagolással és a mediánszámítással kimutatott hazai bérek között 2010 óta – reagált a Világgazdaságnak Windisch László, a Központi Statisztikai Hivatal elnökhelyettese, az MNB korábbi alelnöke a keresetek kapcsán a nyilvánosságban megjelent kritikákra.

Új jogi ķörnyezetben kell építkezni

Különösen sok és átfogó jogszabályváltozással szembesülhettek az építőipar szereplői az idén. A beruházók főleg a parkolószám emelésére fókuszálnak, de az energetikai követelmények területén is számottevő változások történtek, az új építésügyi salátarendeletek az összes fontosabb jogszabályt érintették.

Az utazók a nyugalmat keresik a jövőben

A belföldi és a nemzetközi üzleti utazások száma nagymértékben visszaesett az elmúlt időszakban, emiatt a hotelek új piacokat céloznak meg ajánlataikkal. A piac fellendüléséhez a szabadidős utazások nagyobb mértékben járulhatnak hozzá, az utazók már inkább a nyugalmat keresik, menekülnek a nagyvárosok zajától.
Világgazdaság Piactér