Friss híreink

Az irodák újragondolása

A koronavírus-járvány megmutatta, vannak eszközeink arra, hogy összeköttetésben maradjunk egymással akár a konyhaasztal mellől is.

Mínuszban zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 291,06 pontos, 0,80 százalékos csökkenéssel zárt pénteken.

Orbán Viktor: jó évet zár a V4

Európai összehasonlításban mind a négy ország jól kezelte a járványt, így az első csatát megnyerték – fogalmazott a kormányfő.

Gőzerővel folyik a vakcinafejlesztés

Áttörés még nincs, viszont komoly reményekre jogosít fel a BioNTech és a Pfizer koronavírus elleni vakcinájának első humántesztje.

Fény az alagút végén

Számos biztató adat, információ látott nap­világot a hazai gazdaság kilábalásával kapcsolatban. Vélemény.

Kampányfinisben a Mol–INA-ügy

A zágrábi kormány alig árult el valamit a részvénypakett becsült értékéről, amelyet szakértők fél- és kétmilliárd dollár közötti összegre tartanak.

Szerény forinterősödés reggel

Erősödött kissé a forint árfolyama péntek reggelre az előző estihez képest a főbb devizákkal szemben.

Válságállónak bizonyult a kiskereskedelem

Az ITM kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára a különadóról és az új fogyasztóvédelmi törvényről is beszélt lapunknak.

Kézművesekkel alkudoznak a luxusmárkák

 Eladatlan luxustáskák és -ruhák porosodnak azoknak az olasz kézműveseknek a műhelyeiben, akik a luxusmárkáknak szállítanak, drasztikusan visszaesett ugyanis a megrendelések száma, ráadásul ki vannak szolgáltatva a megrendelő cégeknek, amelyek kikövetelik a nagy árengedményeket vagy a késleltetett fizetést. Ha nem javul a helyzet a közeli jövőben, sok kisiparos bezárhatja a műhelyét.

Jöhet a plusz négy tramtrain

A Szeged és Hódmezővásárhely közti közlekedést erősítve a MÁV-Start Zrt. további négy tram-train járművet rendelt a Stadlertől.

Válságállónak bizonyult a kiskereskedelem

Az előzetes adatok szerint májusban már újra az uniós átlag feletti mértékben növekedett a hazai kiskereskedelem, amihez a tartós fogyasztási cikkek elhalasztott vásárlásainak pótlása is hozzájárult – mondta a Világgazdaságnak Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára. A különadóról, a plázastopról és az új fogyasztóvédelmi törvényről is beszélt lapunknak.

A vízpart mindenhol árnövelő tényező

Jelentősen megdobja az ingatlan árát a vízközeli elhelyezkedés – mutatott rá az OTP Ingatlanpont, górcső alá véve a fővárosi, Velencei-tavi és a Tisza-tavi piacot.

Kampányfinisben a Mol–INA-ügy

A horvát választási kampány finisében központi téma a Mol birtokában lévő INA-részvénycsomag visszavásárlása. A pakett értékeléséről továbbra sem tudni semmit, a szakminiszter és a Mol egymásnak ellentmondó nyilatkozatot tett az egyeztetésekről.

A járvány bármikor mindent boríthat

A vártnál több munkahely jött létre a múlt hónapban az Egyesült Államokban, de a koronavírus-járvány egyre gyorsabban terjed, így egyelőre nincs ok a túlzott optimizmusra.

Rendezhetik soraikat a fapados légitársaságok

A szájmaszk használata és egyéb óvintézkedések ellenére az utasforgalom további erőteljes növekedését várják a meghatározó fapados légitársaságok június után is.

Gőzerővel folyik a vakcinafejlesztés

Áttörés még nincs, viszont komoly reményekre jogosít fel a BioNTech és a Pfizer koronavírus elleni vakcinájának első humántesztje. A befektetők is díjazták az előrelépést, bár kezdeti lelkesedésük hamar lelohadt.
Világgazdaság Piactér