Friss híreink

Szárnyaltak az európai piacok

Vegyes kezdés után többségében indexemelkedéssel fejezték be a kereskedést kedden a főbb európai értékpapírpiacok.

Elindult Merkel a hanyatlás útján?

Elvesztette a frakcióvezető-választást Volker Kauder, az Angela Merkel kancellár bizalmasaként számon tartott politikusnak így távoznia kell a tisztségből.

Elkezdődött a fagyszezon

A jelenlegi előrejelzés szerint szerdán még hidegebb lehet a hajnali órákban.

A glifozát ölheti a méheket

Közvetve felelős lehet a méhek pusztulásáért a legelterjedtebb gyomirtó, a glifozát egy amerikai kutatás szerint.

Pörgős a Tempó az OTP-nél

Jól teljesít az OTP új Tempó Vállalkozói Hitele, pár hónap alatt több mint 2,5 milliárd forintos hitelkihelyezés történt csak ezen a terméken keresztül.

Elhozta a jövőt a Vodafone

A Vodafone Magyarország az országban elsőként közvetített 5G teszthálózaton keresztül élő online videós tartalmat.

Mercedesekkel bővül Mol Limo-flotta

Ötven prémium kategóriás Mercedes-Benz A-osztállyal bővül a Mol autómegosztó szolgáltatásának flottája szeptembertől.

Szinte biztosra veszik a kamatemelést

Teljesen beárazta a piac a szerdai Fed-kamatemelést, a kérdés, hogy a bizottsági tagok hogyan látják a jövő évi kamatpályát.

Az egekig srófolták fel a Sky árát

Ruper Murdoch médiamogul vereségével zárult az európai piacvezető fizetős tévétársaságért, a brit Sky csoportért vívott maratoni küzdelem.

Kölcsönös tiszteletre vágyik Peking

Kína ismét arra hívta fel a figyelmet, hogy az Egyesült Államok protekcionista intézkedései a globális gazdasági növekedésre nézve is károsak.

Lendületet vett nyáron a dohánypiac

Több dolog együttesen járult hozzá ahhoz, hogy a nyári hónapokban több mint 180 milliárd forintot költöttünk dohánytermékekre.

Kölcsönös tiszteletre vágyik Peking

Kína egy tegnap közzétett dokumentumban ismét arra hívta fel a figyelmet, hogy az Egyesült Államok protekcionista intézkedései a globális gazdasági növekedésre nézve is károsak. Peking csak kölcsönös tiszteletadás mellett hajlandó tárgyalni az USA-val.

Lendületet vett nyáron a dohánypiac

A turizmus erősödése, a fesztiválszezon és a szabadságolások időszaka együttesen járult hozzá ahhoz, hogy a nyári hónapokban több mint száznyolcvanmilliárd forintot költött dohánytermékekre a lakosság.

Elköltjük, amit félretehetnénk

A nem túl attraktív hozamok és az elhalasztott fogyasztás miatt mélypontra jutott a nyugdíjcélra félretevők aránya a K&H biztosjövő-indexében.

Szinte biztosra veszik a kamatemelést

Teljesen beárazta a piac a holnapi Fed-kamatemelést, a kérdés, hogy a bizottsági tagok hogyan látják a jövő évi kamatpályát.

A gyógyszeripar és a turizmus lehet a gazdaság motorja

Kitörési pont a kutatás-fejlesztés területén az önvezető autók terjedése, de a multik által Magyarországra hozott informatikai fejlesztések gazdaságélénkítő hatása is meghatározó lehet a következő években.

Beléphet még magyar bokszoló a profi világbajnokok táborába

A legjobb hivatásos hazai bokszolók hét számjegyű összeget keresnek egy-egy szorítóba lépéssel, ami még kiegészül az egyéni támogatóiktól befolyó összeggel – mondta a Világgazdaságnak Rácz Félix sportmenedzser. Az általa irányított Felix Promotion kiemelkedik a régióból az események száma és minősége alapján, nem mellesleg Kovács István egykori legyőzője után Erdei Zsoltét is elhozta a magyar közönségnek.

Hatvan városban indulhatnak egészségügyi fejlesztések

Az egészségügyi intézmények most induló fejlesztési projektjében több mint 7,8 milliárd forint jut Budapesten modernizálásra, az Észak- és Dél-Alföld huszonkét városában pedig együttesen 8,5 milliárd forint értékű beruházások kezdődhetnek.

Kevesebbet ér az orosz árbevétel

Elemzők szerint a Richter harmadik negyedéves árbevételét mintegy egymilliárd forinttal veti vissza a rubel gyengélkedése.

Az egekig srófolták fel a Sky árát

Ruper Murdoch médiamogul vereségével zárult az európai piacvezető fizetős tévétársaságért, a brit Sky csoportért vívott maratoni küzdelem. A Comcast több mint kétszeres árat fizet a papírjaikat végig megtartó részvényeseknek. Még Murdochnak is.

A Rábát is eléri a munkaerőhiány

Az autóipar többi hazai nagyjához hasonlóan a Rába Holdingnak is meg kell küzdenie a gyorsan emelkedő bérköltség és a munkaerőhiány problémájával.

Világgazdaság Piactér