Friss híreink

Senki sem tudja megelőzni a Cowboyst

Sorozatban negyedszer a tengerentúli amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Dallas Cowboys lett a világ legértékesebb sportcsapata.

A szabadság digitális bugyrai

Nemrég az Egyesült Államok legfelső bírósága történelmi döntést hozott a digitális világ és a véleménynyilvánítás szabadsága kapcsán.

Ismét forr a levegő a Huawei körül

A The Washington Post című lap közlése szerint a kínai telekommunikációs óriáscég részt vett Észak-Korea kommunikációs hálózatának fejlesztésében.

Uniós szinten is jól állunk digitálisan

2018-ban a hazai háztartások 83 százaléka rendelkezett internet-hozzáféréssel, és az emberek 58 százaléka használta mobiltelefonját internet eléréséhez.

Elhasalt hétfőn a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 0,89 százalékos csökkenéssel, 41 338,01 ponton zárt hétfőn.

Szerdán lesz érdemes tankolni

A Mol 6 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és 4 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán.

Tovább emelkedhet a Dell kurzusa

Ha a továbbiakban is kitart a tengerentúlon a kedvező részvénypiaci hangulat, a Delltől egy nagyobb emelkedés is várható.

Csődöt mondhat a tankerdiplomácia

Egyre feszültebb a helyzet Irán és a nyugati országok között, miután az iráni Forradalmi Gárda brit tartályhajót foglalt le.

Feleannyi káros anyagot eregetnek a buszok

A flotta modernizációja révén a fővárosi buszok okozta levegőszennyezés az elmúlt hat évben összességében nagyjából a felére esett vissza.

Washington a dollár gyengítésére játszik

Nőtt az esélye a devizapiaci intervenciónak, de a dollár trendszerű gyengítéséhez a Fed egyedül kevés, így kormányzati eszközök bevetésére is szükség lehet.

Gyenge lábakon áll Európa

Mérsékelt indexcsökkenéssel indult a kereskedés hétfőn a főbb európai értékpapírpiacokon.

Diszkontbenzinkutakkal erősít az OMV

Néhány Ausztriával szomszédos országban, köztük Magyarországon jelenne meg újabb diszkont-töltőállomásokkal az OMV csoport.

Áramlik a külföldi tőke, nő a függés

A magyarországi aktív munkavállalóknak több mint két százaléka dolgozik a járműgyártás területén, miközben az uniós átlag csupán egy százalék.

Nagy érték a működő konszenzus

A Magyar Bankszövetség új elnöke a korábban kialakított konstruktív együttműködés továbbvitelében gondolkodik a kormányzattal és a jegybankkal.

Csődöt mondhat a tankerdiplomácia

Egyre feszültebb a helyzet Irán és a nyugati országok között, miután az iráni Forradalmi Gárda brit tartályhajót foglalt le arra hivatkozva, hogy a jármű nemzetközi szabályokat sértett meg.

Válsághelyzet a vasérc magas ára miatt

Az európai és a kínai gyártók is megszenvedik, hogy padlót fogtak az acélárak, és a közeljövőben sem lehet gyors javulásra számítani. A globális lassulás és a kereskedelmi háború jól ismert érvei mellett a vasérc árát egyszeri tényezők és tiltott tőzsdei műveletek emelhették 100 dollár fölé.

Csak jó alapanyagokkal keverve ajánlott

Az amerikaiak ugyan megszabadulnának az Aperol Spritz-től, ám Európa ezen felén nagyon nem akarják elereszteni, sőt továbbra is reneszánszát éli a narancsos, kesernyés ital, amelyet jó alapanyagokból is el lehet készíteni.

Erős maradt a villámrajt után a gazdaság

Már látszik a német konjunktúra lanyhulásának hatása az április–júniusi magyar adatokon, ám az euróövezethez képest 4 százalékpont körüli lehet a növekedési előny.

Washington a dollár gyengítésére játszik

Nőtt ugyan az esélye a devizapiaci intervenciónak, de a dollár trendszerű gyengítéséhez a Fed egyedül kevés, ahhoz kormányzati eszközök bevetésére is szükség lehet.

Csökkenő nyomás a Rába marzsain

A Rába eredményességét meghatározó alapanyagoknál történt áresés, valamint a 616 milliárd forintos rekordra belőtt jövő évi honvédelmi költségvetés kedvezően hat a győriek kilátásaira.

Nagy érték a működő konszenzus

Becsei András a korábban kialakított konstruktív együttműködés továbbvitelében gondolkodik a kormányzattal és a jegybankkal. A Magyar Bankszövetség új elnöke szerint a tranzakciós illetéket már csak azért is el kellene törölni, mert a pénzforgalmi terület fejlődését, innovációját fékezi.

Gyenge lesz az idei almatermés

A tavalyi bőséges almatermés felére és a szokásosnál magasabb árakra számítanak az idén a szakmai szervezetek. A felhasználásban nincs előrelépés: a termés csupán egyharmada kerülhet az étkezési piacra – éppen úgy, mint húsz-huszonöt éve.

Lanyhult az amerikai növekedési ütem

Az EKB számára az alacsony szinten beragadó inflációs várakozás, a Fednek pedig a lassuló gazdasági növekedés ösztönzése tartogat feladatokat.

Diszkontbenzinkutakkal erősít az OMV

Néhány Ausztriával szomszédos országban, köztük Magyarországon jelenne meg újabb diszkont-töltőállomásokkal az OMV csoport, főként olyan helyeken, ahol az egységeket saját gyártású üzemanyaggal tudja ellátni.
Világgazdaság Piactér