Friss híreink

Andrej Babis mozgalma nyerte a cseh választásokat

Az Andrej Babis vezette ANO győzelmével véget ért a két napig tartó cseh képviselőházi választás. A második helyen a bevándorlásellenes Szabadság és Közvetlen Demokrácia (SPD) végzett, a harmadik a jobboldali Polgári Demokratikus Párt (ODS) lett.

Toronymagasan győzhet Babis mozgalma

A részeredmények szerint az Andrej Babis vezette jobbközép ANO mozgalom magabiztos győzelmet arathat a hétvégi csehországi képviselőházi választásokon.

Elkapták a müncheni támadót

A bajor rendőrség különleges erői elfogták azt a késes támadót, aki több embert megsebesített szombat délelőtt a dél-németországi Münchenben.

Erős tájfun csap le Japánra

A heves esőzések, a viharos erejű szél következtében árvíz és heves hullámok várhatók a helyi meteorológia intézet szombati előrejelzése szerint.

Sok volt a vásárló az Art Marketen

A vásár kezdetektől nemzetköziségre törekszik, idén 23 országból érkeztek kiállító galériák, és mellettük az összes hazai jelentős kortárs galéria képviseltette magát.

Késelés volt Münchenben

Egy támadó többeket megkéselt szombat délelőtt a németországi Münchenben – jelentette internetes kiadásában a Bild című lap.

Szmogriadót rendeltek el Nyíregyházán

Megnövekedett a szálló por koncentrációja az elmúlt két napban Nyíregyházán, a mért értékek meghaladták a szmogriadó tájékoztatási küszöbértékét.

Informatikusokat képez a nemzetgazdasági tárca

Négy év alatt legalább 4 ezer informatikai fejlesztő állhat munkába a most induló Informatikai fejlesztői karrier start programnak köszönhetően – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Millárdokból fejlődhet Szolnok

Hárommilliárd forintos fejlesztés kezdődik Szolnokon a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében – közölte a szolnoki polgármesteri hivatal sajtóreferense.

A diákhitel is lehet jó befektetés

A diákhitel I. keretében fölvett összeget a legjobban lakás-takarékpénztárban lehet fialtatni – mondta Trencsán Erika, a BankRáció.hu szakértője a szombati Magyar Nemzetben.

Együttműködési kényszerben

„Minden jegybank kitart a számára kedvező, alacsony kamat mellett, de ez a kollektív megközelítés összességében csapdahelyzetet okoz” – írja Kaushik Basu, a Világbank volt vezető közgazdásza, a Cornell Egyetem professzora, a Brookings Intézet vendég vezető kutatója.

Világgazdaság Piactér