A nemzetközi esetversenyre Európából, Észak-Amerikából, Ausztráliából és Ázsiából is érkeztek csapatok. A hallgatók az április 4-től 12-ig tartó megmérettetésen lehetőséget kaptak, hogy megmutassák elemző- és problémamegoldó képességeiket, illetve valós üzleti esetek megoldásán keresztül és workshopok segítségével is fejleszthették tudásukat. 

A CUBE (Corvinus Undergraduate Business Experience) a hallgatók számára a kapcsolatépítés fontos helyszíne is volt. Emellett a nemzetközi versenyzők a magyar kultúrába is bepillantást nyerhettek, hiszen a verseny nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy színes programokkal szélesítse a résztvevők látókörét.

A CUBE (Corvinus Undergraduate Business Experience) esetverseny / Fotó: Budapesti Corvinus Egyetem

„Az esettanulmány-alapú oktatás célja, hogy valós üzleti kihívások hiteles ábrázolásával támogassa a hallgatókat elméleti ismereteik gyakorlati helyzetekben való alkalmazásában, melynek során problémamegoldó, kritikus gondolkodási és együttműködési készségeiket erősíthetik. A Corvinuson komoly hagyományai vannak az esetalapú fejlesztésnek, hiszen hallgatóink kifejezetten erre a módszerre fókuszáló, egymásra épülő tárgyak elvégzésével egyre magasabb szinten mélyíthetik el jártasságukat az üzleti esetek megoldásában, amely abban csúcsosodik ki, hogy kiválasztott hallgatóink nemzetközi versenyeken, kiváló eredményekkel képviselik egyetemünket. Az eddigiekből szinte következik, hogy a Corvinus is saját rangos nemzetközi esettanulmányi versenyt rendezzen. A Corvinus Undergraduate Business Experience (CUBE) a résztvevőknek a tudományos kihívások, a kulturális elmélyülés és a szakmai kapcsolatépítés egyedülálló keverékét kínálja Budapesten” – mondta Vas Réka, a Corvinus oktatási rektorhelyettese. 

„A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások egyik legfontosabb finanszírozási partnereként a Garantiqánál hiszünk abban, hogy a magyar cégek versenyelőnyének is a tudásra kell épülnie. Ehhez szakmailag jól képzett munkaerőre, a fiatal generáció fejlesztésére van szükség, ami nem sikerülhet a felsőoktatási intézmények munkája nélkül. Örömmel álltunk a Budapesti Corvinus Egyetem mellé a CUBE esetverseny támogatásával, hiszen ezzel a programmal a hallgatók az értékes elméleti tudás mellett gyakorlati tapasztalatokat is szerezhetnek. A versenyen számos lelkes fiatallal találkoztunk, akik az így megszerzett ismereteiknek köszönhetően valós üzleti tudással léphetnek ki a munkaerőpiacra” – hangsúlyozta Szabó István Attila, a Garantiqa vezérigazgatója.

Szabó István Attila, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. elnök-vezérigazgatója / Fotó: Budapesti Corvinus Egyetem

A Garantiqa Hitelgarancia Zrt. több mint harminc éve segíti a hazai vállalkozásokat. Alaptevékenységeként a mikro-, kis- és közepes méretű vállalkozások finanszírozásához vállal intézményi kezességet, megkönnyítve ezzel a fejlődésükhöz szükséges forráshoz jutást. 

A társaság 2023-ban több mint 70 ezer garanciaszerződéssel, 54 ezernél is több vállalkozás finanszírozásához járult hozzá. A Garantiqa emellett a vállalkozói szektor és a fiatal generáció edukációját, illetve a pénzügyi tudatosság fejlesztését is támogatja.

MFB ESG