A Telekom után újabb világmárkával kötött megállapodást a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, a Liverpoolt erősítő Szoboszlai Dominik. A McDonald’s egy sejtelmes Facebook-bejegyzése szerint a németországi Európa-bajnokságra készülő futballista a cég reklámkampányának arca lett.

Atalanta v Liverpool FC: Quarter-Final Second Leg - UEFA Europa League 2023/24

Szoboszlai Dominik
Szoboszlai a Telekom után a McDonald’s reklámarca lesz / Fotó: NurPhoto via AFP

Hamarosan nálunk is minden a fociról szól majd. Hiszen egy igazi magyar világsztárt igazoltunk le a Meki csapatába. Szerinted ki lehet az?

– tette fel a kérdést a gyorsétteremlánc a közösségi oldalán. A Facebookra feltöltött kép arra utal, hogy a Liverpool magyar sztárja lesz a következő reklámarc.

Szoboszlai Dominik az idei szezonban minden sorozatot figyelembe véve 42 meccsen lépett pályára a Liverpoolban, amellyel megnyerte a ligakupát, azonban tavasszal lejtmenetbe került a szezon végén távozó Jürgen Klopp együttese, és az FA-kupa-kiesést követően búcsúzott az Európa-liga negyeddöntőjében, a Premier League-ben pedig gyakorlatilag kiszállt a bajnoki címért folyó küzdelemből – emlékeztetett az Origo. A Liverpool hátránya jelenleg öt pont a listavezető Arsenallal szemben, és négy egységre van a második Manchester City mögött, ám a címvédő egy meccsel kevesebbet játszott.

Nem Szoboszlai az egyetlen magyar válogatott csapatkapitány, aki gyorséttermet reklámoz: a napokban debütált a Burger King szpotja, melyben a már visszavonult Szalai Ádám szerepel Marics Péterrel és Valkusz Milánnal. A reklámban a Real Madrid ifjúsági akadémiáján pallérozódó Szalai Ádám szigorú edzőként motiválja csapatát, akik a buzdító szavak hatására hatalmas lendülettel esnek neki a hamburgerkészítésnek.

Jól látható, hogy a legnagyobb cégek kampányaikkal már javában készülnek a nyári németországi Európa-bajnokságra, ahol a magyar válogatott az A csoportban szerepel majd. Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai június 15-én Kölnben a svájciak ellen kezdenek, majd június 19-én Stuttgartban a házigazda németekkel játszanak, június 23-án pedig ugyanitt a skótokkal találkoznak a kontinenstornán. A csoportokból az első kettő biztosan továbbjut, a hat csoportharmadikból pedig a legjobb négy folytathatja az Eb nyolcaddöntőjében.

A németországi Európa-bajnokságot június 14. és július 14. között tíz német városban – Hamburgban, Berlinben, Münchenben, Dortmundban, Kölnben, Stuttgartban, Düsseldorfban, Frankfurtban, Lipcsében és Gelsenkirchenben – rendezik, a döntőnek a berlini Olimpiai Stadion ad otthont.

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke minimális célnak a csoportból való továbbjutást nevezte meg.

Szoboszlai Dominik találkozóra hív mindenkit

A Liverpool sztárjátékosával a Papp László Budapest Sportarénában lehet majd találkozni. A színpadon ott lesz a teljes magyar válogatott.